S-a dezlantuit iadul langa croazierele de lux. 15 raniti in infernul din Gibraltar

Ultima actualizare: 28-07-2012 17:56
Gibraltar

Explozia unui rezervor de carburant in apropierea unei nave de croaziera a provocat ranirea a cel putin 15 persoane, majoritatea pasageri ai pachebotului, in portul din teritoriul britanic Gibraltar.

Explozia a fost probabil provocata de o scanteie in timpul unor lucrari de sudura, dar politia nu exclude o alta ipoteza, a declarat seful Guvernului din teritoriu, Peter Caruana, pentru Radio Gibraltar.

Flacari cu inaltimea de cativa metri puteau fi vazute in cursul noptii deasupra rezervorului si un fum negru afecta portul, in timp ce pompierii incercau sa stinga incendiul.

Mai multe alte explozii s-au produs, a precizat Radio Gibraltar.
"Capacul rezervorului a fost distrus de explozie", a declarat un purtator de cuvant al politiei. Doi sudori spanioli care lucrau la rezervor au fost raniti, dinte care unul grav, si au fost transportati la un spital din Sevilia, in sudul Spaniei, potrivit Radio Gibraltar. Un politist care participa la operatiunile de salvare a fost de asemenea ranit.

Incendiul a izbucnit in apropierea navei de croaziera Independence of the Seas, una dintre cele mai mari din lume, sosita marti dimineata in Gibraltar. Nava a parasit portul de urgenta, imediat dupa explozie.

Potrivit armatorului pachebotului, Royal Caribbean Cruises Ltd, 12 pasageri au fost raniti usor si au primit ingrijiri la bord.
Nava a parasit portul Southampton, din sudul Angliei, sambata, pentru o croaziera de 14 zile.

Legaturile aeriene cu Gibraltarul au fost suspendate, iar birourile portului evacuate.

Un purtator de cuvant al politiei a apreciat ca nu poate fi exclusa posibilitatea exploziei rezervoarelor din apropiere din cauza caldurii.

"S-a stabilit ca operatiuni de sudura erau in curs deasupra rezervorului, in momentul in care a explodat, iar acest lucru pare sa ofere o explicatie de prim rang, dar toate ipotezele sunt luate in calcul", a afirmat Peter Caruana la Radio Gibraltar.

Populatia a fost avertizata sa stea la distanta de incendiu si sa tina ferestrele inchise pentru a evita fumul.

Gibraltar este un teritoriu britanic de 6,5 kilometri patrati, cu 30.000 de locuitori, situat la sud de Spania.

Acesta a fost cedat de Spania Marii Britanii prin Tratatul de la Utrecht, din 1713, dar Spania nu recunoaste aceasta suveranitate si Gibraltarul este o sursa de tensiuni intre cele doua tari.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO