Rusia sare in apararea Iranului: "Sanctiunile aplicate de SUA sunt inacceptabile"


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 05:28
Sursa: Ha'aretz
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2011 11:15
Categorie: Stiri externe
Dmitri Medvedev si Mahmoud Ahmadinejad

Rusia a respins marti noile sanctiuni impuse Iranului de puterile occidentale, sustinand ca sunt "inacceptabile". De asemenea, autoritatile de la Moscova au avertizat ca aceste masuri vor impiedica negocierile pe tema programului nuclear al Iranului.

"Subliniem inca o data faptul ca Federatia Rusa considera ca aceste masuri extrateritoriale sunt inacceptabile si contradictorii cu legile internationale" - a declarat purtatorul de cuvant al ministrului rus de Externe, Alexander Lukasevic, citat de cotidianul Ha'aretz.

La randul sau, ministrul iranian de Externe a condamnat noile sanctiuni anuntate de SUA, numindu-le "o noua dovada a ostilitatii acestor tari fata de Iran".

"Aceste sanctiuni sunt doar niste eforturi zadarnice care nu vor afecta economia Iranului. Aceste decizii ilogice si intimidante sunt doar pentru propaganda, intr-un razboi psihologic, care, de altfel, nu vor schimba vointa poporului nostru, dar ne vor uni si mai mult" - a declarat purtatorul de cuvant al ministrului iranian de Externe, Ramin Mehmanparast.

Noi sanctiuni, mult mai dure, au fost anuntate luni de SUA, Marea Britanie, Franta si Canada - ca urmare a unui raport al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, referitor la programul nuclear al Iranului.

Sursa: Ha'aretz

VIDEO PROTVPLUS.RO