Romanul Gabby Tennis a scapat de executie! Va face insa inchisoare pe viata


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 03:56
Data publicarii: Luni 27 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Potrivit presei americane, romanul condamnat pentru uciderea unui veteran a fost iertat de judecatori. Un juriu i-ar fi comutat in schimb pedeapsa in inchisoare pe viata, dupa ce condamnatul a acceptat sa renunte la toate drepturile viitoare de apel.

 

Crima comisa de Gabby Tennis in 2003 le-a dat fiori chiar si anchetatorilor obisnuiti cu astfel de cazuri. Pe atunci in varsta de 21 de ani, Gabby a patruns impreuna cu prietena sa, Sophia, intr-o locuinta din Hollywood, Florida, cu gandul sa-l jefuiasca pe Albert Vessella, un veteran de razboi invalid, in varsta de 91 de ani.

Tennis avea nevoie de bani ca sa plateasca pentru mana viitoarei sale sotii, potrivit unui obicei tiganesc.

Cei doi nu s-au multumit sa plece cu economiile omului. L-au batut pana si-a dat ultima suflare. Medicii legisti au constatat ca victima avea o ureche sfasiata, gatul si coloana rupte si primise numeroase lovituri in cap.

In scurt timp, politistii le-au dat de urma si i-au arestat, iar procesul a facut valuri. In prima instanta, Gabby si-a sustinut nevinovatia. Ulterior, acuzatul si-a schimbat depozitia si a pledat vinovat, dupa ce prietena sa a depus marturie impotriva lui.

In 2006, tanarul a fost condamnat la moarte prin injectie letala, iar cea care ar fi trebuit sa-i devina sotie a primit 10 ani de inchisoare pentru complicitate.

Tennis a facut apel, iar in cel de-al doilea proces a ales, initial, sa se apere singur. O greseala care i-a anulat orice sansa de a scapa, cred jurnalistii americani.

Initial, un tribunal din Fort Lauderdale a decis ca sentinta din 2006 sa ramana definitiva. Insa sentinta a fost schimbata in inchisoare pe viata, scrie ziarul Sun Sentinel, dupa ce Gabby Tennis a renuntat la dreptul sau de a mai face vreun apel la decizia justitiei.

Un profesor universitar si-a impuscat sotia, apoi a mai omorat doi barbati
Moarte violenta. Ramasitele unui fost fotomodel, descoperite de politie
VIDEO PROTVPLUS.RO