Romanca pierduta in Canalul Manecii a fost localizata. Unde se afla aceasta

Ultima actualizare: 28-12-2014 06:47
Canalul Manecii

Ministerul de Externe precizeaza, miercuri, ca romanca a carei disparitie a fost semnalata in Franta a revenit miercuri in Romania, in urma demersurilor efectuate de catre Ambasada Romaniei in Belgia, tara in care femeia a fost localizata.

"Referitor la situatia persoanei de cetatenie romana, in urma demersurilor efectuate de catre Ambasada Romaniei la Bruxelles in scopul repatrierii acesteia, procedurile interne au fost finalizate, aceasta revenind in tara in cursul acestei zile. In prezent, aceasta se afla in grija autoritatilor competente din Romania", se arata intr-un comunicat MAE, remis MEDIAFAX.

Femeia de cetatenie romana a fost semnalata ca fiind disparuta pe teritoriul Frantei, absenta ei fiind raportata de pasagerii feribotului alaturi de care se imbarcase pentru a traversa Canalul Manecii dinspre Marea Britanie inspre Franta, in noaptea de luni spre marti.

Ca urmare a acestei situatii, Ministerul roman al Afacerilor Externe a intervenit de urgenta prin alertarea autoritatilor competente si transmiterea de instructiuni clare catre ambasadele in competenta carora s-a aflat sesizarea, in vederea identificarii unor solutii de localizare a persoanei disparute. In operatiunile ample de cautare au fost implicate toate resursele umane aflate la dispozitia retelei consulare din cadrul Ambasadei Romaniei la Paris si Ambadei Romaniei la Bruxelles, inclusiv la nivelul atasatilor de interne din cadrul misiunilor diplomatice, informeaza MAE.

Ca urmare a alertarii Ambasadelor Romaniei la Paris si Bruxelles, femeia a fost identificata si localizata, marti, pe teritoriul Belgiei.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza faptul ca, pe tot parcursul noptii de marti spre miercuri, femeia a beneficiat de asistenta personalului specializat din cadrul Ambasadei Romaniei la Bruxelles, fiindu-i asigurata hrana necesara si conditiile de odihna.

Ministerul Afacerilor Externe le reaminteste cetatenilor romani de existenta aplicatiei "Calatoreste in siguranta", care poate fi descarcata pe orice telefon mobil de tip smart phone si tableta, in cadrul careia sunt prezentate in detaliu, conditiile de calatorie sau de munca in strainatate pentru cetatenii romani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO