Rio de Janeiro, devastat de ploile torentiale si alunecarile de teren!

Ultima actualizare: 13-04-2012 11:39

Bilantul potopului care s-a abatut zilele acestea asupra orasului Rio de Janeiro se apropie de 150 de morti. Ploile s-au mai potolit, dar solul inmuiat continua sa o ia la vale si sa inghita case in regiunile deluroase din jurul orasului.

45 de locuinte au fost ingropate intr-o noua alunecare de pamant produsa intr-o suburbie a orasului, iar 60 de persoane sunt disparute numai acolo.

Ploile care au cazut fara incetare incepand de luni au paralizat metropola braziliana. Insa pretul cel mai greu l-au platit asezarile sarace din imprejurimi, unde oamenii au construit adesea in zone periculoase. Pe versantii imbibati de apa s-au format avalanse care au strivit case de beton ca pe niste jucarii.

Zeci de persoane sunt in continuare disparute, iar echipele de salvare intervin cu dificultate din cauza ca pericolul este departe de a fi trecut.

1.200 de oameni au ramas fara case, iar alte 10.000 de locuinte risca sa fie si ele distruse.

Nici metropola propriu-zisa nu a fost scutita de necazuri. Multe scoli au ramas inchise pentru a doua zi la rand, iar guvernatorul statului Rio de Janeiro a declarat 3 zile de doliu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO