Regina Elisabeta a II-a implineste azi 90 de ani. Declaratia emotionanta a printului William catre bunica sa


Ultimul update: Sambata 23 Aprilie 2016 07:01
Data publicarii: Miercuri 20 Aprilie 2016 19:35
Categorie: Stiri externe
regina Elisabeta

Mai apreciata ca niciodata in Marea Britanie, regina Elisabeta a II-a implineste azi 90 de ani. Printul William, nepotul ei si viitor rege, i-a adus un omagiu suveranei.

A vorbit despre "puternica influenta feminina" pe care regina a avut-o asupra lui dupa moartea mamei sale, printesa Diana. In plus, William a tinut sa dea asigurari ca isi ia in serios indatoririle regale, respingand criticile celor care ii reproseaza ca trage chiulul.

Palatul Buckingham a difuzat fotografia oficiala pentru o noua serie de timbre care marcheaza cei 90 de ani de viata ai reginei.
Alaturi de suverana, tabloul a fost completat de printul Charles, mostenitorul Coroanei, printul William, nepotul cel mare, si micul print George, stranepotul. Pentru el a fost pregatit un soi de podium, ca sa fie la inaltimea evenimentului.

In primul din seria de evenimente consacrate aniversarii, regina, alaturi de ducele de Edinburgh, printul consort, au vazut o expozitie a Postei regale si s-au intalnit cu angajati veterani. Si serviciul postal al Marii Britanii este in sarbatoare, marcand o jumatate de mileniu de la infiintare.

In ajun, printul William i-a adus omagii ilustrei lui bunici. "Pentru ca mi-am pierdut mama la o varsta frageda, a fost foarte important pentru mine sa am pe cineva ca regina care sa aiba grija de mine si sa-mi acorde atentie", a declarat acesta.
William avea 15 ani in 1997, cand Lady Di a murit intr-un accident de masina la Paris."Cred ca felul in care regina s-a achitat de indatoririle sale, cum si-a servit tara, daruirea pentru ceilalti… Toate acestea sunt foarte importante pentru mine si constituie o buna indrumare pentru ceea ce inseamna un bun monarh"
, spune printul.

Insa tocmai felul in care se achita printul William de indatoririle sale regale a fost pus sub semnul intrebarii, in ultimele luni. Unele ziare s-au referit la William cel lenes, care ar trage chiulul inclusiv de la slujba sa de pilot pe elicoptere-ambulanta.

Regina nu este de aceeasi parere, spune William. "In mod surprinzator, ma sprijina foarte mult in ceea ce fac acum. Intelege ca sunt un tata de familie si incerc sa fiu impreuna cu copiii mei cat de mult pot".

La cei 90 de ani pe care ii va implini maine, Elisabeta a II-a pare mai populara ca niciodata. Un sondaj recent arata ca doua treimi dintre britanici isi pretuiesc suverana si raman atasati de monarhie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO