Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi vaccinată în curând împotriva Covid

06-12-2020 15:34


regina elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va primi în săptămânile următoare vaccinul Pfizer-BioNTech, care a primit undă verde de la autorităţile sanitare britanice, a indicat presa britanică sâmbătă seară.

 

Suverana, în vârstă de 94 de ani, şi soţul ei, prinţul Philip, 99 de ani, vor fi vaccinaţi cu prioritate din cauza vârstei lor şi nu în virtutea unui tratament preferenţial, a indicat Mail on Sunday.

Potrivit cotidianului, membrii cei mai în vârstă din familia regală vor face publică vaccinarea cu scopul „de a încuraja un număr mare de cetăţeni să se vaccineze", în contextul în care autorităţile se tem că activiştii anti-vaccin vor îndemna populaţia să nu se vaccineze, transmite News.ro.

Marea Britanie a dat undă verde vaccinului anti-coronavirus dezvoltat de laboratoarele Pfizer şi BioNTech în vederea unei campanii de vaccinare care va debuta printre persoanele în vârstă şi vulnerabile.

Palatul Buckingham nu a oferit un răspuns la solicitatea AFP.

Daily Mirror afirmă că mai multe celebrităţi din Marea Britanie s-au angajat public să se vaccineze pentru a susţine această campanie de vaccinare.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO