Regele Mihai, primul monarh al carui blazon este expus in capela privata a reginei Marii Britanii

Ultima actualizare: 11-11-2012 07:14

Regele Mihai al Romaniei a devenit, joi, primul monarh din afara Regatului Unit al carui blazon este expus in capela privata a reginei Marii Britanii.

O ceremonie religioasa in in onoarea fostului suveran se tine in capitala Angliei. Sunt marcati, astfel, cei 75 de ani de cand Majestatea Sa este membru in ordinul dinastiei Victoriene.

Capela Savoy este cea mai apropiata de sufletul reginei Marii Britanii, iar ceremonia va fi oficiata de insusi capelanul sau. La ceremonia care va dura aproximativ 45 de minute vor fi prezenti ducele si ducesa de Gloucester, doi dintre cei mai activi membri ai casei regale britanice.

Miercuri seara, regele a fost acceptat si in ghilda lumanararilor, una dintre cele mai importante si mai vechi societati ale negustorilor din Londra. Regele a beneficiat si de un tratament special.

Ghilda din care fac parte unii dintre cei mai influenti oameni de afaceri din Londra a organizat si o cina festiva in onoarea regelui. In semn de respect pentru suveranul roman, nimeni nu s-a asezat la masa inaintea sa. La masa s-au servit pisica de mare si miel cu ierburi fine, iar ca desert budinca cu pandispan

Regele a purtat un frac negru si papion alb, dar si ordinul Regal Victorian, iar principesa Margareta a purtat o superba rochie simpla si distinsa. Tiara din diamante a reginei Ana si un superb colier tot din diamante.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO