Recomandarea brutală a guvernului Olandei pentru cei care vor să viziteze ţara

28-01-2021 17:02
Sursa: government.nl


olanda

Pe site-ul guvernului olandez, la rubrica de informații cu privire la cei ce călătoresc în țară, oamenii sunt îndemnați „să nu călătorească în Olanda”.

„Nu călătoriți în Olanda” este primul mesaj de care oamenii „se lovesc” când intră pe site-ul guvernului.

Pe lângă această recomandare, mai sunt specificate și alte informații de care călătorii trebuie să țină cont:

1. Interdicție de intrare

Dacă vă aflați într-o țară care face parte din Uniunea Europeană (UE) sau din spațiul Schengen, interdicția de intrare nu se aplică pentru dvs. Dacă nu sunteți cetățean al unei țări din UE sau din spațiul Schengen, vi se aplică interdicția de intrare în UE. Puteți călători în Olanda numai dacă vă încadrați într-una dintre categoriile de scutire pentru interdicția de călătorie.

2. Interdicția zborurilor

Există interzicerea zborurilor din Regatul Unit, Capul Verde, Republica Dominicană, Africa de Sud și toate țările din America de Sud. Există, de asemenea, o interdicție de andocare pentru feriboturile de pasageri din Regatul Unit. Scutirile se aplică anumitor categorii limitate de călători. Cetățenilor olandezi li se permite să se întoarcă în Olanda.

3. Rezultatul negativ al testului PCR

Dacă călătoriți în Olanda cu avionul, vasul, trenul sau autocarul dintr-o zonă cu risc ridicat, trebuie să faceți testul pentru coronavirus. Trebuie să prezentați rezultatul testului negativ al acestui test PCR înainte de plecare. Se aplică anumite derogări, inclusiv pentru diplomați și șoferi de camioane. Rezultatul testului PCR trebuie să îndeplinească anumite cerințe. Nu trebuie să prezentați rezultatul testului PCR dacă proveniți dintr-o țară de pe lista UE a țărilor sigure.

4. Rezultat negativ al testului rapid

Dacă călătoriți în Olanda pe cale aeriană sau maritimă dintr-o țară cu risc ridicat, trebuie să faceți un test rapid cu puțin timp înainte de plecare. Se aplică anumite derogări, inclusiv pentru diplomați. Testul rapid trebuie să îndeplinească anumite cerințe.

5. Declarație pe proprie răspundere

Dacă proveniți dintr-o țară care nu se află în UE sau în spațiul Schengen și nu sunteți cetățean al unei țări UE sau Schengen, trebuie să completați o declarație de test negativă și să o purtați cu dvs.

Dacă călătoriți pe calea aerului, trebuie să completați o declarație pe proprie răspundere și să o aveți asupra dvs. Unele companii aeriene vă permit să completați această declarație, digital, la check-in.

7. Carantina

Trebuie să intrați în carantină timp de 10 zile la sosirea în Olanda. Puteți fi testat din nou în ziua 5 după sosire. Dacă rezultatul este negativ, puteți ieși din carantină. Unii călători nu trebuie să intre în carantină, de exemplu lucrătorii din sectorul transporturilor.

Mai multe informați puteți găsi aici.

Sursa: government.nl


VIDEO PROTVPLUS.RO