Putin, dat in judecata pentru ca i-ar fi acordat ginerelui 1,5 miliarde de euro din bani publici. Cine a depus plangerea

11-02-2016 21:09

Vladimir Putin

Opozantul rus Aleksei Navalnii a anuntat joi ca a depus o plangere impotriva presedintelui rus Vladimir Putin, pe care il acuza de “incalcarea legii privind lupta anticoruptie”.

“Astazi (n. r. - joi), am depus o plangere la Tribunalul Tverski din Moscova impotriva presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin”, a scris Navalnii, intr-un comunicat publicat pe blogul sau, potrivit AFP.

Aleksei Navalnii, considerat opozantul numarul unu al Kremlinului, il acuza pe Vladimir Putin de incalcarea articolului referitor la 'conflictul de interese' din legea privind combaterea coruptiei, sustinand ca seful statului rus a ordonat, in octombrie 2015, acordarea unei sume de 1,75 miliarde de dolari (1,5 miliarde de euro) din fondurile publice grupului petrochimic rus Sibur, unde unul din principalii actionari ar fi sotul uneia din fiicele presedintelui rus, Agerpres.

In plangerea sa, Navalnii, care este seful Fondului de lupta impotriva coruptiei, ii cere presedintelui Putin sa 'recunoasca acest conflict de interese si sa o faca public'.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior ca Vladimir Putin nu este la curent cu aceasta plangere.

Liderul de la Kremlin declara in decembrie, in conferinta sa de presa anuala, ca fiicele sale, Maria si Katerina, nascute in 1985 si, respectiv, in 1986, studiaza si lucreaza in Rusia si nu sunt implicate nici in afaceri si nici in politica.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO