Ţara care vrea să interzică sexul înainte de căsătorie. Tinerii au ieşit în stradă şi au încercat să incendieze Parlamentul


Ultimul update: Joi 26 Septembrie 2019 08:21
Data publicarii: Miercuri 25 Septembrie 2019 17:24
Categorie: Stiri externe
Proteste violente în Indonezia faţă de un proiect care interzice sexul înainte de căsătorie

Mii de persoane au protestat în mai multe oraşe din Indonezia faţă de un proiect de lege care ar urma, printre altele, să interzică sexul înainte de căsătorie.

Una dintre manifestaţii a avut loc chiar în faţa parlamentului, iar forţele de ordine au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene împotriva mulţimii.

Adoptarea proiectului de lege a fost amânată, dar indonezienii se tem că, până la urmă, acesta tot va trece de parlament, notează BBC.

Potrivit actului normativ, sexul înainte de căsătorie va fi pedepsit cu până la un an de închisoare. Dacă doi îndrăgostiţi locuiesc împreună fără să fie căsătoriţi, ar putea primi chiar şi şase luni de detenţie.

De asemenea, proiectul de lege interzice insultarea preşedintelui şi a vicepreşedintelui ţării, insultarea religiei, a instituţiilor statului sau a simbolurilor naţionale precum steagul şi imnul.

Întreruperea de sarcină va fi permisă doar în cazul în care aceasta e rezultatul unui viol sau dacă există o urgenţă medicală. Altfel, avortul va fi pedepsit cu până la patru ani de închisoare.

Votul în Parlament era programat pentru ziua de marţi, dar preşedintele statului, Joko Widodo, a decis amânarea până vineri, considerând că noile prevederi necesită o analiză mai îndelungată.

Pe lângă acest proiect, oamenii sunt furioşi şi din cauza unei legi recent adoptate, care a tăiat din puterile unei instituţii responsabile de combaterea corupţiei.

Marţi, mii de indonezieni, majoritatea studenţi, au protestat în mai multe oraşe. În capitala Jakarta, ei au cerut să discute cu Bambang Soesatyo, preşedintele parlamentului. Manifestanţii furioşi au aruncat cu pietre în forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene. Peste 5.000 de poliţişti au fost mobilizaţi numai în Jakarta.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO