Manifestanţii prodemocraţie din Hong Kong au ieşit din nou pe stradă, duminică, pentru a protesta faţă de ceea ce consideră “o mână fermă” a Beijingului asupra oraşului.

CLICK AICI pentru LIVE!

Mai multe stații de metrou din Hong Kong a fost foarte afectat de protestele din ultimele săptămâni, staţii au fost deja închise din cauza vandalizărilor.

Cu metroul din Honk Kong circulă zilnic aproximativ 5  milioane de oameni.

De asemenea, protestatarii violenți au reușit să străpungă o baricadă care era formată în fața Băncii Chinei, după care au aruncat cu sticle cu benzină aprinse, potrivit South China Morning.

Manifestanții au aruncat cu cockteiluri Molotov și în secția de poliție Tsim Sha Tsui din Hong Kong.

Manifestanții din Hong Kong sunt nemulțumiți și din cauza faptului că șefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a interzis purtarea măştilor în timpul protestelor.

Fosta colonie britanică traversează din iunie cea mai gravă criză politică de când a fost retrocedată Beijingului în 1997, prin acţiuni aproape zilnice şi confruntări tot mai violente între forţele de ordine şi manifestanţi care au fețele mascate.

Pentru a nu fi identificaţi şi a evita proceduri judiciare, manifestanţii obişnuiesc, din aprilie, să defileze cu măşti. Unii poartă şi şepci, ochelari de protecţie sau măşti de gaze, pentru a se proteja de gaze lacrimogene şi proiectile trase de poliţie.