Taximetrist bătut de manifestanții din Hong Kong după ce a intrat cu mașina în mulțime

07-10-2019 08:08

Pentru al 18-lea weekend consecutiv, pe străzile din Hong Kong au avut loc noi demonstraţii violente. Poliţia a tras cu gaze lacrimogene în manifestanţii care au sfidat interdicţia de a protesta, purtând măşti.

Incidentele au culminat cu momentul în care un taximetrist a intrat cu maşina în mulţime.

Paula Hancocks, corespondent CNN: "Aşa arată o seară de duminică în Hong Kong. Peisajul a devenit deja unul obişnuit. Puteţi vedea din nou cum forţele de ordine încearcă să oprească protestul cu gaze lacrimogene. Asta se întâmplă în cartierul Mong Kok, o zonă care de departe a fost cea mai afectată în ultima perioadă. Această staţie de metrou a fost complet distrusă, foarte multe ieşiri au fost blocate din cauza a numeroase bucăţi de cioburi, în interior au izbucnit incendii şi după cum puteţi vedea s-au declanşat aspersoarele."

Mai multe staţii de metrou au fost vandalizate. Protestatarii îi acuză pe cei care administrează metroul din Hong Kong că face jocul Beijingului.

În plus, manifestanţii şi-au dezlănţiut furia şi asupra poliţiştilor, pe care îi consideră deopotrivă inamici, alături de şefa guvernului, pe care o acuză că îi ţine partea Chinei.

Protestatar: "Nu îmi place guvernul chinez. E plin de cruzine. Vreau ca guvernul britanic să revină şi să conducă această ţară din nou."

Pentru a nu fi identificaţi şi a evita viitoare procese judiciare, manifestanţii continuă să poarte măşti, iar pentru a se proteja de gazele lacrimogene utilizate de poliţie sunt dotaţi cu ochelari de protecţie şi măşti de gaze.

Paula Hancocks, corespondent CNN: "Între timp, un taximetrist din Hong Kong a ajuns la spital după ce a intrat cu maşina într-un grup de protestatari. În imaginile filmate cu un telefon mobil se vede taxiul de culoare roşie în mijlocul mulţimii. Şoferul încearcă să întoarcă, dar intră în protestatarii aflaţi în jur. Bărbatul e apoi scos cu forţa din maşină şi lovit în cap şi în mai multe părţi ale corpului. O sursă a mărturisit postului de televiziune CNN că şoferul era inconştient în momentul în care a fost găsit de echipele de intervenţie şi dus la spital. Momentan starea lui este critică, potrivit declaraţiilor medicilor, iar poliţia din Hong Kong investighează cazul."

 

Hong Kong-ul se află de patru luni în cea mai gravă criză politică a sa, cu manifestaţii aproape zilnice menite să denunţe controlul tot mai mare al guvernului chinez şi să ceară reforme democratice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26