Proteste violente față de guvernul din Irak. Zeci de persoane au fost rănite

Proteste violente Irak - 9
AFP

Zeci de protestatari irakieni au fost răniți în Bagdad și în alte orașe în timpul manifestațiilor antiguvernamentale organizate luni, care au dus la confruntări cu forțele de ordine.

În timpul manifestațiilor au avut loc altercații între protestatari și forțele de ordine, care încercau să elibereze străzile blocate, relatează Reuters.

Protestatarii au aruncat cu sticle cu petrol și pietre în jandarmi, care au răspuns cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă, în noaptea de duminică spre luni, în Piața Tayaran din Bagdad.

În orașele Nassiriya, Kerbala și Amara, situate în sudul Irakului, sute de protestatari au incendiat cauciucuri și au blocat străzile principale.

Manifestanții spun că prim-ministrul Adel Abdul Mahdi nu și-a îndeplinit promisiunile și nu a numit un nou guvern acceptabil pentru irakieni.

Citește și
buncarul din baza militara SUA din Irak
Un nou atac cu rachete asupra unei baze americane din Irak

„(Forțele de ordine, n.red.) ar trebui să se oprească din tras, cine sunt ei și cine suntem noi? Cu toții suntem irakieni. De ce vă ucideți frații”, a declarat un protestatar din Bagdad.

Protestele au început în data de 1 octombrie și au ca scop schimbarea sistemului politic, care este văzut de către cetățeni drept unul corupt și conceput pentru a ține țara în sărăcie.
Cel puțin 450 de persoane au murit în cadrul protestelor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și...
Cine e de fapt
Cine e de fapt "Jabba Jihadistul", uriașul de 250 kg capturat în Irak: "O bestie josnică"

Liderul ISIS cunoscut drept "Jabba Jihadistul", arestat în Irak, era unul dintre cei mai fanatici membri ai grupării teroriste, el fiind responsabil de celebrele fatwa, regulile după care jihadiștii s-au ghidat în semănarea terorii în lume.

Un nou atac cu rachete asupra unei baze americane din Irak
Un nou atac cu rachete asupra unei baze americane din Irak

Militarii americani din Irak au fost ţintele unui nou atac cu rachete.

Nou atac cu rachete în Irak. Opt proiectile au lovit o bază aeriană cu trupe americane
Nou atac cu rachete în Irak. Opt proiectile au lovit o bază aeriană cu trupe americane

Opt rachete au lovit duminică o bază aeriană irakiană care găzduieşte soldaţi americani la nord de Bagdad, au transmis surse militare irakiene, fără a preciza originea tirurilor, potrivit AFP.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.