Proteste violente față de guvernul din Irak. Zeci de persoane au fost rănite

Ultima actualizare: 20-01-2020 11:00
Proteste violente Irak - 9
AFP

Zeci de protestatari irakieni au fost răniți în Bagdad și în alte orașe în timpul manifestațiilor antiguvernamentale organizate luni, care au dus la confruntări cu forțele de ordine.

În timpul manifestațiilor au avut loc altercații între protestatari și forțele de ordine, care încercau să elibereze străzile blocate, relatează Reuters.

Protestatarii au aruncat cu sticle cu petrol și pietre în jandarmi, care au răspuns cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă, în noaptea de duminică spre luni, în Piața Tayaran din Bagdad.

În orașele Nassiriya, Kerbala și Amara, situate în sudul Irakului, sute de protestatari au incendiat cauciucuri și au blocat străzile principale.

Manifestanții spun că prim-ministrul Adel Abdul Mahdi nu și-a îndeplinit promisiunile și nu a numit un nou guvern acceptabil pentru irakieni.

„(Forțele de ordine, n.red.) ar trebui să se oprească din tras, cine sunt ei și cine suntem noi? Cu toții suntem irakieni. De ce vă ucideți frații”, a declarat un protestatar din Bagdad.

Protestele au început în data de 1 octombrie și au ca scop schimbarea sistemului politic, care este văzut de către cetățeni drept unul corupt și conceput pentru a ține țara în sărăcie.
Cel puțin 450 de persoane au murit în cadrul protestelor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO