Proteste violente față de guvernul din Irak. Zeci de persoane au fost rănite


Ultimul update: Luni 20 Ianuarie 2020 11:00
Data publicarii: Luni 20 Ianuarie 2020 10:55
Categorie: Stiri externe
Proteste violente Irak - 9

Zeci de protestatari irakieni au fost răniți în Bagdad și în alte orașe în timpul manifestațiilor antiguvernamentale organizate luni, care au dus la confruntări cu forțele de ordine.

În timpul manifestațiilor au avut loc altercații între protestatari și forțele de ordine, care încercau să elibereze străzile blocate, relatează Reuters.

Protestatarii au aruncat cu sticle cu petrol și pietre în jandarmi, care au răspuns cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă, în noaptea de duminică spre luni, în Piața Tayaran din Bagdad.

În orașele Nassiriya, Kerbala și Amara, situate în sudul Irakului, sute de protestatari au incendiat cauciucuri și au blocat străzile principale.

Manifestanții spun că prim-ministrul Adel Abdul Mahdi nu și-a îndeplinit promisiunile și nu a numit un nou guvern acceptabil pentru irakieni.

„(Forțele de ordine, n.red.) ar trebui să se oprească din tras, cine sunt ei și cine suntem noi? Cu toții suntem irakieni. De ce vă ucideți frații”, a declarat un protestatar din Bagdad.

Protestele au început în data de 1 octombrie și au ca scop schimbarea sistemului politic, care este văzut de către cetățeni drept unul corupt și conceput pentru a ține țara în sărăcie.
Cel puțin 450 de persoane au murit în cadrul protestelor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Reuters

Cine e de fapt
Un nou atac cu rachete asupra unei baze americane din Irak
Nou atac cu rachete în Irak. Opt proiectile au lovit o bază aeriană cu trupe americane
VIDEO PROTVPLUS.RO