Printul mostenitor al Arabiei Saudite a decedat. Cine este al doilea succesor la tron

Ultima actualizare: 20-08-2012 06:24
Bandar Ben Sultan Ben Abdel Aziz

Printul mosternitor al Arabiei Saudite, Sultan ben Abdel Aziz, care primea ingrijiri medicale in Statele Unite, a decedat, a anuntat sambata palatul regal saudit.

Anterior, postul american de televiziune CNN a difuzat aceasta informatie citand surse anonime din cadrul Departamentului de Stat.

Printul mostenitor, un octogenar care era si ministru al Apararii, se afla din iunie in Statele Unite pentru ingrijiri medicale, unde a suferit o interventie chirurgicala in iulie.

El este nascut in 1928, potrivit biografiei sale oficiale. Fratele vitreg al regelui Abdallah, printul Sultan, a carui stare de sanatate era precara, a fost de multe ori absent din tara in ultimii ani.

Decesul lui intervine in timp ce regele insusi, in varsta de 87 de ani, a suferit in aceasta saptamana o noua interventie chirurgicala intr-un spital din Riyad.

Regele a suferit anul trecut, in Statele Unite, doua operatii in urma unei hernii de disc.

Odata cu decesul printului mostenitor, printul Nayef, in varsta de 78 de ani, ministru de Interne si frate vitreg cu regele, este de acum al doilea in ordinea succesiunii la tron, dupa nominalizarea sa in martie 2009 ca al doilea vicepremier.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO