Cutremur cu magnitudinea de 7,6 in Noua Zeelanda. Nu au fost victime

Ultima actualizare: 06-10-2012 12:26
Cutremur

Cutremurul s-a produs sambata, la ora locala 5.57 (vineri, ora 20.57, ora Romaniei), in zona insulelor Kermadec (Noua Zeelanda), la o adancime de 40 de kilometri.

Cutremurul cu magnitudinea 7,6 produs in noaptea de vineri spre sambata in Oceanul Pacific, in regiunea insulelor Kermadec (Noua Zeelanda), nu s-a soldat cu victime sau pagube, potrivit primelor informatii.

Potrivit Institutului american de Geofizica (USGS), epicentrul seismului a fost localizat la 180 de kilometri est de insula Raoul, la o adancime de aproximativ 38 de kilometri.

Insulele Kermadec se afla la circa 1.200 de kilometri nord de insula de Nord, una dintre principalele doua insule care constituie Noua Zeelanda.

Potrivit primelor informatii, nu s-au inregistrat pagube sau victime.

Centrul de alerta pentru tsunami din Pacific, instalat in Hawaii (SUA), a anuntat ca in urma acestui seism nu este necesara lansarea unei alerte pentru zonele de coasta.

Centrul a precizat insa ca unele zone ar putea constata timp de cateva ore cresteri usoare ale nivelului marii, fara efecte distructive.

Noua Zeelanda se afla pe Cercul de Foc al Pacificului, o zona in care activitatea seismica este deosebit de intensa, si se confrunta frecvent cu seisme.

Al doilea oras al tarii, Christchurch, a fost devastat in februarie de un seism cu magnitudinea 6,3, soldat cu 181 de morti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO