O bază americană din Afganistan, atacată cu tiruri de rachete. Anunțul NATO

19-12-2020 13:03


Cinci rachete au fost tras sâmbătă asupra bazei militare americane de la Bagram, în nord-estul Afganistanului, fără a face victime sau pagube materiale, au anunţat responsabili afgani şi ai NATO, transmite AFP.

Douăsprezece rachete au fost montate pe un vehicul, iar cinci dintre ele au fost trase împotriva bazei aeriene la ora locală 06.00, a afirmat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Parwan, Waheeda Shahkar. Celelalte şapte rachete au fost dezamorsate de poliţie, a adăugat el.

Potrivit unui responsabil din NATO, 'asupra bazei aeriene de la Bargam au fost trase rachete în această dimineaţă'. 'Din primele informaţii, nu există răniţi, iar baza nu a fost avariată', a precizat el.

Atacul nu a fost încă revendicat, talibanii afirmând că nu sunt responsabili.

Un atac similiar produs în aprilie a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

Vineri, 15 copii au fost ucişi într-o explozie produsă în apropierea unei adunări religioase în provincia Ghazni, în estul ţării. Alte 20 de persoane au fost rănite. Autorităţile i-au acuzat pe talibani.

Între lunile ianuarie şi septembrie, peste 2.100 de civili au fost ucişi şi 3.800 răniţi în Afganistan, conform Misiunii ONU de asistenţă (MANUA).

Negociatori talibani s-au deplasat vineri în Pakistan pentru a se întâlni cu prim-ministrul Imran Khan, care a pledat pentru o reducere a violenţelor şi o încetare a focului.


VIDEO PROTVPLUS.RO