Preşedintele pro-rus al Moldovei: "Unirea cu România înseamnă război civil"

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Igor Dodon
Agerpres

Declaraţie uluitoare a lui Igor Dodon, preşedintele pro-rus de la Chişinău.

Declarația a fost făcută de Dodon în cadrul emisiunii 'Acces direct" de la NTV Moldova, filiala postului rusesc de televiziune NTV.  „UNIREA înseamnă război civil. Și eu nu mă tem de aceste lucruri. Noi, cetățenii Republicii Moldova, stataliștii, nu o să permitem cumva. O să folosim toate căile legale, iar dacă o să vă vârâți ilegal, nu o să permitem lichidarea statalității Republicii Moldova. Dacă credeți că acesta e anul 1918, când stăteați cu mitralierele și ați impus Sfatul Țării să voteze, nu va merge, e altă situație, e altă conjunctură politică”, a declarat preşedintele de la Chişinău.

„Lucru acesta nu va trece. Admit că unele forţe, conştiente de faptul că vor rata alegerile, exploatează cu bună ştiinţă acest scenariu, dorind să destabilizeze situaţia, dar nu vor avea succes în intenţiile lor”, a mai spus președintele.

Igor Dodon propune organizarea unui referendum asupra unirii, dar crede că guvernul de la Chişinău se va opune. Referitor la faptul că actuala guvernare vrea să introducă obiectivul integrării europene în Constituţia Moldovei, Igor Dodon a spus că aceasta e doar acţiune de PR. "Europenii nu au încredere în actuala majoritate parlamentară şi în actualul guvern. Eu discut cu ambasadorii. Au stopat finanţarea pe domeniul justiţiei, nu dau banii pe care i-au promis, critică acest guvern", a declarat şeful statului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO