Premierul malaysian, criticat pentru lipsa de reactie in cazul inundatiilor devastatoare. Ce facea Najib Razak in acest timp

Ultima actualizare: 29-12-2014 07:02
Inundatii in Malaysia

Premierul malaysian Najib Razak a fost criticat pentru ca a jucat golf cu presedintele american Barack Obama, in conditiile in care peste 100.000 de persoane au fost nevoite sa isi paraseasca locuintele in Malaysia din cauza inundatiilor.

Cel putin cinci persoane au fost ucise in cele mai grave inundatii din ultimele decenii, iar serviciile meteorologice anunta noi ploi in regiunile din sudul Malaysiei, scrie AFP, citata de Mediafax.

Aproximativ o suta de turisti straini, printre care si romani, aflati in vacanta in complexul hotelier Mutiara Taman Negara, izolat in jungla si situat in apropierea fluviului Sungai Tembeling, ale carui ape s-au revarsat, au fost salvati si transportati la un centru de ajutor.

Guvernul acestei tari din Asia de sud-est a fost criticat pentru ca nu a decretat stare de urgenta in zonele afectate de inundatii de cateva saptamani, iar premierul Najib Razak a fost de asemenea vizat de critici dupa ce presa a publicat fotografii in care poate fi vazut jucand golf in Hawaii cu Barack Obama.

Numerosi observatori se intrebau de ce Najib nu este in Malaysia si incearca sa gestioneze criza de la distanta publicand mesaje pe contul sau de Facebook.

Intr-un mesaj el face apel la echipele de interventie sa isi intensifice eforturile pentru a ajunge in zonele sinistrate, in vederea aprovizionarii populatiei cu apa si alimente.

Insa vicepremierul Muhyiddin Yassin a declarat pentru cotidianul New Strait Times ca Najib "are nevoie de o pauza" si ca Guvernul a raspuns in mod adecvat evenimentelor. "Ne confruntam cu inundatii in fiecare an, dar acestea sunt cele mai grave din tara din ultimii 30 de ani".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO