Premierul care a primit lenjerie intimă prin poştă, ca semn de protest față de restricții

Dată publicare: 22-04-2021 12:12
Dată actualizare: 22-04-2021 12:26


lengerie

Premierul francez Jean Castex a primit lenjerie intimă prin poştă, în cadrul unui protest al proprietarilor de magazine de profil, care au fost închise din cauza răspândirii COVID-19.

Activiştii au publicat poze pe reţelele de socializare cu diferitele piese de lenjerie trimise lui Castex, puse într-un plic, alături de o scrisoare în care şi-au exprimat nemulţumirile.

Protestul, organizat de grupul Action Culottée, a fost declanşat după ce magazinele de lenjerie au fost incluse în categoria afacerilor neesenţiale şi au fost nevoite să se închidă pentru a reduce transmiterea COVID-19, relatează News.ro

"Am reuşit să aducem numărul de participanţi la 200 de comercianţi ", a declarat pentru CNN Nathalie Paredes, proprietara magazinului Sylvette Lingerie din Lyon şi creatoarea proiectului.

”Înseamnă că 200 de chiloţi au fost trimişi premierului”, a spus ea.

Grupul lui Paredes a distribuit zeci de imagini online cu pachetele unice pe care Castex le-a trimis prin poştă. "Dorim să scoatem la iveală situaţia foarte critică prin care trec sute de magazine de lenjerie de corp din Franţa", a afirmat grupul într-un comunicat de presă.

Scrisoarea inclusă în fiecare pachet îl îndeamnă pe Castex să reconsidere regulile carantinei.

"Adevărul este că toți suntem esenţiali, domnule prim-ministru. Întreprinderile mici şi locale sunt preţioase. Ele contribuie la economia locală şi dau viaţă comunităţilor noastre", spune scrisoarea.

Franţa a revenit în carantină naţională pe 3 aprilie, închizând magazinele considerate neesenţiale, precum şi barurile, sălile de sport, muzeele şi teatrele. Dar magazinelor de cărţi şi muzică li s-a permis să rămână deschise.

Măsurile au fost anunţate după ce numărul cazurilor de COVID-19 au început să crească în toată ţara.

Numărul deceselor din cauza COVID confirmate în Franţa a depăşit săptămâna trecută 100.000, de la începutul pandemiei.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO