Predicțiile unui maestru Feng Shui pentru 2019: ”Va fi începutul unei noi ere”


Ultimul update: Sambata 29 Decembrie 2018 11:53
Data publicarii: Sambata 29 Decembrie 2018 09:42
Categorie: Stiri externe

Ce ne va aduce 2019 în materie de relaţii internaţionale? Marile puteri nu au încheiat anul în termeni prea buni, însă tensiunile nu vor escalada.

Un analist politic şi un specialist în zodiacul chinezesc susţin că în noul an economia va primi toată atenţia.

Donald Trump şi Vladimir Putin au încheiat anul ignorându-se meticulos la summitul G20 din Argentina. Preşedintele american a anulat în ultima clipă întâlnirea cu liderul de la Kremlin. Totul după ce Rusia a refuzat să elibereze vasele ucrainene şi echipajul de la bord, capturate în strâmtoarea Kerci.

Totuşi, un analist rus este de părere că niciunul dintre lideri nu are apetit pentru o escaladare a tensiunilor.

Maria Lipman, analist: "Nu vor fi schimbări dramatice, evoluţii radicale. Dacă ne uităm la societatea rusă, vedem că există o mare dorinţă de stabilitate."

Acelaşi analist exclude o acţiune militară împotriva Ucrainei - care nu ar fi pe placul ruşilor. În schimb, starea economiei va fi principala preocupare a lui Vladimir Putin în 2019, pe măsură ce frustrarea populaţiei creşte la acest capitol.

Maria Lipman, analist: "Economia rusă stagnează sau creşte foarte încet. Potrivit Băncii Mondiale, economia rusă va creşte generos abia în 2028, până atunci, creşterea va fi de doar 1,5 la sută, foarte mică pentru o ţară ca Rusia."

În timp ce pe Trump l-a evitat, Putin nu a făcut acelaşi lucru cu preşedintele Chinei. Cele două țări şi-au întărit relaţiile în anul în care Beijingul a marcat patru decenii de la deschiderea către lume. În discursul aniversar, Xi Jinping nu a anunţat însă măsuri care să stimuleze economia tot mai leneşa ori care să diminueze tensiunile comerciale cu Statele Unite. Cele două țări s-au "luptat" în taxe vamale de miliarde de dolari.

2019, anul porcului de pământ în calendarul chinezesc, va ajuta cele două părți să ajungă la o înţelegere, crede un maestru Feng Shui.

Dong Yilin, maestru Feng Shui: "2019 va fi mult mai bun decât 2017 şi 2019, va fi începutul unei noi ere. Vă aduce schimbări şi un nou început. În 2019 vom depăşi problemele fianciare, economia va creşte, totul va fi mai bine."

Deocamdată, pe final de an, relaţiile dintre China şi Statele Unite s-au degradat şi mai mult după ce directorul financiar al gigantului Huawei a fost arestat în Canada, la cererea autorităţilor americane.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO