Prabusirea avionului prezidential la Smolensk, cauzata de 12 factori

Ultima actualizare: 27-07-2012 00:05
Smolensk

Prabusirea avionului prezidential polonez in aprilie, la Smolensk, in vestul Rusiei, a fost cauzata de 12 factori, a afirmat reprezentantul Poloniei in Comisia Interstatala de Aviatie , Edmund Klich, relateaza RIA Novosti.

In octombrie, Edmund Klich a primit un raport tehnic de la IAC privind prabusirea avionului in apropierea orasului rus Smolensk, in care au murit presedintele polonez de atunci, Lech Kaczynski, si alte 95 de persoane. Polonia spera sa faca public raportul in ianuarie.

"Nu unul, ci 12 factori au dus la prabusirea avionului. Numarul greselilor si incalcarilor din timpul pregatirilor si al zborului este terifiant", a declarat Klich, intr-un interviu pentru cotidianul Rzeczpospolita. El a precizat ca vremea era nefavorabila, iar echipajul nu avea nici o sansa sa aterizeze in siguranta.

"Chiar daca avionul ar fi atins pista, ar fi fost avariat la aterizare, desi, sigur, in acest caz ar fi fost mai putine victime", a adaugat el. Anchetatorul polonez a afirmat ca "un barbat responsabil cu aviatia militara poloneza" a incercat sa exercite presiuni asupra sa astfel incat sa acuze Rusia pentru prabusire.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO