Prabusirea avionului Germanwings: Copilotul Andreas Lubitz a cautat pe internet informatii despre modalitatile de a se otravi

Ultima actualizare: 15-06-2015 07:07
Andreas Lubitz

Copilotul german Andreas Lubitz, care a prabusit in mod deliberat avionului Airbus A320 al companiei Germanwings a cautat pe internet informatii despre modalitatile prin care s-ar putea otravi, se arata intr-un raport.

Conform raportului publicat vineri de ziarul Sueddeutsche Zeitung, citat de agentia DPA, datele stocate in iPad-ul copilotului arata ca el a cautat pe internet furnizori de cianura de potasiu si medicamente precum valium ori combinatii de medicamente cu efect letal, relateaza Agerpres.

De asemenea, in cautarile sale pe internet facute cu numai o zi inaintea accidentului aviatic se regaseste si expresia “living will”, ce desemneaza un fel de testament biologic, un document prin care o persoana isi exprima dorintele privind continuarea sau incetarea asistentei medicale in situatia in care nu ar mai fi in masura sa comunice in urma unui accident sau altui eveniment neprevazut.

Cu o zi inaintea aparitiei acestui raport, un procuror francez care investigheaza accidentul a declarat ca Andreas Lubitz a consultat nu mai putin de 41 de medici in ultimii cinci ani, inca un element ce indica faptul ca el suferea de o depresie profunda.

El urmase timp de mai multi ani tratamente pentru tulburari psihice, intrerupandu-si in anul 2009 cursurile de pilotaj in urma unui grav episod depresiv pe care l-a adus la cunostinta societatii Lufthansa.

Dar in ziua tragediei, Andreas Lubitz se afla in concediu medical in urma unui alt episod depresiv, insa de data aceasta nu a mai informat compania. Documentele medicale arata ca, pe langa tulburarile psihice, el suferea si de dezlipire de retina, o afectiune oftalmologica ce ar fi putut sa-l impiedice sa-si exercite in continuare profesia de pilot.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!