Prabusirea avionului Germanwings: Copilotul Andreas Lubitz a cautat pe internet informatii despre modalitatile de a se otravi

12-06-2015 17:15


Andreas Lubitz

Copilotul german Andreas Lubitz, care a prabusit in mod deliberat avionului Airbus A320 al companiei Germanwings a cautat pe internet informatii despre modalitatile prin care s-ar putea otravi, se arata intr-un raport.

Conform raportului publicat vineri de ziarul Sueddeutsche Zeitung, citat de agentia DPA, datele stocate in iPad-ul copilotului arata ca el a cautat pe internet furnizori de cianura de potasiu si medicamente precum valium ori combinatii de medicamente cu efect letal, relateaza Agerpres.

De asemenea, in cautarile sale pe internet facute cu numai o zi inaintea accidentului aviatic se regaseste si expresia “living will”, ce desemneaza un fel de testament biologic, un document prin care o persoana isi exprima dorintele privind continuarea sau incetarea asistentei medicale in situatia in care nu ar mai fi in masura sa comunice in urma unui accident sau altui eveniment neprevazut.

Cu o zi inaintea aparitiei acestui raport, un procuror francez care investigheaza accidentul a declarat ca Andreas Lubitz a consultat nu mai putin de 41 de medici in ultimii cinci ani, inca un element ce indica faptul ca el suferea de o depresie profunda.

El urmase timp de mai multi ani tratamente pentru tulburari psihice, intrerupandu-si in anul 2009 cursurile de pilotaj in urma unui grav episod depresiv pe care l-a adus la cunostinta societatii Lufthansa.

Dar in ziua tragediei, Andreas Lubitz se afla in concediu medical in urma unui alt episod depresiv, insa de data aceasta nu a mai informat compania. Documentele medicale arata ca, pe langa tulburarile psihice, el suferea si de dezlipire de retina, o afectiune oftalmologica ce ar fi putut sa-l impiedice sa-si exercite in continuare profesia de pilot.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO