Povestea sclavelor sexuale ale ISIS, vândute de jihadiști ca la piață


Ultimul update: Luni 25 Februarie 2019 15:42
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019 15:24
Categorie: Stiri externe
jihadisti capturati, ISIS

Sclavele sexuale ale jihadiștilor ISIS, care au reușit să scape din mâinile teroriștilor, au șansa unui nou început în cadrul unei comunități formate doar din femei.

În Jinwar, în nord-estul Siriei, zeci de femei își reclădesc o viață nouă după ororile trăite după ce au fost răpite și exploatate de teroriștii ISIS.

Jinwar a devenit, astfel, casa femeilor kurde, Yazidi și arabe care au reușit să scape din mâinile jihadiștilor.

 

 

Berivan și mama ei sunt de origine din Sinjar, Irak, un teritoriu cu populație majoritară Yazidi, ai cărei membri sunt de ani persecutați din cauza religiei lor. Jihadiștii au răpit fetițele și femeile Yazidi, iar pe bărbați i-au îngropat de vii.

Femeile cu vârste între 10 și 20 de ani erau vândute în piață ca sclave sexuale, multe dintre ele trecând de la luptător la luptător, fiind victimele abuzului fizic și psihic, scrie The Guardian.

 

 

Cele două femei s-au numărat printre victimele răpite în 2014 de ISIS, de la granița cu Siria. Ele și-au piedut familia, însă acum au o șansă de a o lua de la capăt.

“Îmi place aici. Îmi place să merg la școală, îmi place matematica, dar vreau să devin coafeză când o să fiu mai mare“, spune Berivan.

Jinwar este o comunitate numai de femei, creată pentru ca acestea să trăiască libere de constrângerile unor structuri opresive ale societăți patriarhale și capitalismului.

În această comunitate creată în noiembrie 2018, femeile își construiesc singure casele, cresc animale, gătesc și mănâncă împreună.

 

 

Tinerele din comunitate au absolvit recent un curs de medicină naturală în centrul de educație din Jinwar.

“Ne construim singure casele, cărămidă cu cărămidă. Ne-am luptat cu teroriștii ISIS, dar acum suntem libere. Aici, am realizat că femeile sunt puternice și se pot descurca singure“, a declarat Barwa Darwish (35 de ani), care a venit la Jinwar cu cei șapte copii ai săi, după ce soțul i-a fost ucis în luptele împotriva ISIS.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!

Cadavre decapitate ale fostelor sclave sexuale, lăsate în urmă de jihadiști
Luptătorii ISIS și familiile lor, evacuați din ultima redută jihadistă
FULLSCREEN
Povestea sclavelor sexuale ale ISIS, vândute de jihadiști ca la piață
  • /

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO