Povestea dramatica a unei fetite de 16 ani ii face pe marocani sa ceara schimbarea legii islamice

Ultima actualizare: 10-08-2012 08:22
burka

Mai multi marocani furiosi cer ca tara sa-si schimbe strictul cod penal bazat pe legea islamica dupa ce o fetita de 16 ani a oferit un nou argument dur impotriva actualului sistem.

O petitie online, o pagina de Facebook si nenumarate mesaje pe Twitter, asa si-au exprimat marocanii supararea dupa ce Amina Filali s-a sinucis pentru ca era obligata de lege sa se marite cu barbatul care a violat-o.

Articolul 475 din codul penal marocan ii permite unui violator sa o ia de sotie pe victima sa pentru a scapa de inchisoare si pentru a "pastra onoarea" familiei fetei.

"Amina a fost violata de 3 ori: o data de un barbat, o data de traditie si o data de articolul 475" e unul dintre mesajele activistilor.

Tatal fetei povesteste ca insusi PROCURORUL i-a spus acesteia ca varianta ideala este sa se marite cu agresorul ei. Legea prevede ca aceasta casatorie poate avea loc doar de comun acord, dar asemenea cazuri sunt extrem de rare. De cele mai multe ori, familia victimei se teme ca aceasta va ramane pe veci singura tocmai pentru ca a fost violata.

Un caz si mai grav a avut loc anul trecut in Afganistan, cand o femeie de 21 de ani a fost trimisa la inchisoare pentru "adulter cu forta" dupa ce a fost violata de varul sotului ei. Atacatorul a primit si el 7 ani de inchisoare. Doar revolta intregii lumi l-a facut pe presedintele tarii sa o gratieze.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO