Potopul din Australia a facut pagube de 10 miliarde de dolari

Ultima actualizare: 08-11-2012 10:19
Tragedia din Australia in imagini! Mai rau ca la K...
Potopul din Australia a facut pagube de 10 miliard...
Potopul din Australia a facut pagube de 10 miliard...
Potopul din Australia a facut pagube de 10 miliard...

UPDATE: In Australia, cele mai grave inundatii din ultimul secol au lasat nord-estul tarii ca dupa razboi. Ultimul bilant vorbeste de cel putin 25 de morti, 60 de disparuti si pagube de 10 miliarde de dolari.

Multi australieni compara efectele potopului lor cu cele provocate de uraganul Katrina in Statele Unite.

De sus, cladirile din Brisbane par ca rasar direct din apa. In jurul lor, pe kilometri intregi, totul este o ruina: terase, pontoane, ambarcatiuni de lux, masini. Nimic n-a rezistat asaltului distrugator al raului umflat de ploi, chiar daca viitura de care se temeau toti a fost cu un metru sub avertizarile hidrologilor.

Din pacate, pagubele uriase nu sunt totul. Poate ca cea mai sfasietoare poveste este cea a unui baiat de 13 ani, care i-a implorat pe salvatori sa-l ia intai pe fratele sau mai mic. O decizie care l-a costat viata. Masina in care se afla a fost luata de ape, inainte ca echipa de interventie sa-l poata salva si pe el.

Nu este singurul destin curmat de navala apelor. La fel de rau este si pentru cei care nu mai stiu nimic de cei dragi. Spera intr-o minune, dar, de cele mai multe ori, ii asteapta doar durerea.

Acolo unde apele s-au retras, a inceput o uriasa operatiune de periere a terenurilor maturate de ape, in cautarea cadavrelor sau a unui miraculos semn de viata.

Oficialii sustin ca vor avea nevoie de cateva luni ca sa curete de mal, busteni si alte resturi uriasa suprafata afectata. Cat Franta si Germania la un loc!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO