Epidemia de coronavirus se extinde. Două țări din Europa confirmă primele cazuri

Ultima actualizare: 04-03-2020 20:50
coronavirus
Getty

Doi studenţi iranieni aflaţi în Ungaria sunt infectaţi cu noul coronavirus, primele cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate în această ţară, a anunţat miercuri premierul Viktor Orban, relatează agenţiile MTI şi Reuters.

''Avem primul caz de coronavirus, de fapt sunt deja doi pacienţi care au trebuit să fie transportaţi la un centru medical din cauza infecţiei cu coronavirus'', a declarat Viktor Orban într-o înregistrare video postată pe Facebook, după o întâlnire a structurii operative formate pentru a gestiona acţiunile determinate de răspândirea coronavirusului.

Cei doi iranieni nu prezintă simptome, dar testele au confirmat că sunt infectaţi cu noul coronavirus, a adăugat premierul ungar.

Iranul se numără printre ţările cele mai afectate de epidemia cu coronavirusul COVID-19, autorităţile de la Teheran anunţând miercuri 92 de decese şi 2.922 de cazuri confirmate.

Polonia a confirmat primul caz de infecție cu coronavirus
 

Polonia a confirmat primul caz de infecţie cu noul coronavirus înregistrat în această ţară, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii, Lukasz Szumowski, citat de Reuters.

Szumowski a declarat că pacientul este internat într-un spital din Zielona Gora, în vestul Poloniei, iar starea sa este bună.

Pacientul a revenit recent din Germania, a precizat ministrul. Familia şi persoanele cu care el a intrat în contact au fost plasate în carantină, a adăugat oficialul, citat de agenţia DPA.

În total, 500 de persoane sunt în prezent plasate în carantină în Polonia. 68 de persoane suspectate că ar fi infectate sunt tratate în spitale.

Zeci de mii de persoane din întreaga lume au contractat noua tulpină de coronavirus, care a început să se răspândească din oraşul Wuhan, din China, în decembrie anul trecut.

China a raportat o scădere a numărului de noi cazuri de coronavirus, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, şi 38 de decese suplimentare faţă de ziua anterioară. Bilanţul la nivel naţional a ajuns la 2.981 de decese, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate. Peste 80.200 de persoane au fost infectate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO