Planul secret antiimigratie al echipei lui Donald Trump, dezvaluit din greseala. Propunerile drastice ale viitorului sef DHS


Ultimul update: Vineri 25 Noiembrie 2016 07:14
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2016 16:14
Categorie: Stiri externe
Kris Kobach

Secretarul de stat din Kansas, Kris Kobach, membru in echipa de tranzitie a lui Donald Trump a dezvaluit din greseala planurile sale legate de imigratie in SUA, relateaza Politico.

Totul s-a petrecut duminica la o intalnire intre Donald Trump si Kris Kobach, oficial din Kansas, considerat unul din cei mai rasisti politicieni americani si initiator al uneie dintre cele mai rasiste legi din istoria modera a SUA, asa numita Paper Please.

Un fotograf AP a fotografiat de aproape planul cu care Kris Kobach s-a prezentat la intalnirea de 45 de minute cu Donald Trump si in care au vorbit despre "securitatea de la granite si despre terorismul international", potrivit politico.com.

Fotograful a surprins ceea ce pare a fi "planul strategic pentru primele 365 de zile", in cazul in care Kris Kobach va fi numit oficial la conducerea Departamentul pentru Securitate Interna al Statelor Unite (DHS).

Din ce au putut descifra jurnalistii, documentul prevede reintroducerea NSEERS, un sistem pentru inregistrarea anumitor cetateni non americani in SUA, initiat in septembrie 2002 (in vigoare pana in 2011) ca parte din Razboiul contra Terorismului.

"Toti strainii care provin din zone de risc ridicat vor fi urmariti" sustine planul lui Kobach. Documentul mai sugereaza chestionare extreme pentru cetatenii cu grad ridicat de risc inainte de a li se permite sederea.

Printre intrebari s-ar numara si unele care se refera la "sprijinul fata de sharia, egalitatea dintre femei si barbati si constitutia SUA". Kobach mai propune si refuzul de a gazdui refugiati sirieni, dar si deportarea, in primul an, al unui numar record de migranti cu cazier criminal.
 

Sursa: www.politico.com

Donald Trump nu va cere anchetarea lui Hillary Clinton in scandalul mailurilor.
Conflictele de interese in care se afla Donald Trump din cauza afacerilor sale. Care ar fi singura solutie etica
VIDEO PROTVPLUS.RO