A devenit homosexual dupa ce a luat o pastila. Firma producatoare refuza sa comenteze

Ultima actualizare: 03-12-2012 07:01
Didier Jambart

Un barbat casatorit din Franta pretinde ca s-a transformat intr-un homosexual dependent de sex dupa ce a luat medicamente pentru tratarea Parkinson.

Compania farmaceutica GlaxoSmithKline a fost obligata sa-i plateasca despagubiri de 166.000 de lire sterline lui Didier Jambart, dupa ce acesta s-a "transformat" in homosexual. Barbatul a marturisit in fata curtii ca acest lucru s-a intamplat dupa ce a urmat un tratament cu medicamentul ReQuip, scrie The Sun.

Barbatul de 52 de ani a spus ca personalitatea lui s-a transformat in compulsiva, a devenit dependent de sex, a inceput sa se imbrace in haine de femei si sa se expuna pe internet. Jambart a spus ca a vandut pana si jucariile copiilor pentru a-si finanta dependenta de jocuri online de noroc. In plus, a declarat barbatul, a fost violat la intalnirile periculoase cu indivizi necunoscuti la care a inceput sa mearga. De asemenea, a incercat sa se sinucida de trei ori, a spus acesta.

Acum un an si jumatate, o curte din Nantes, i-a oferit castig de cauza si i-a acceptat daune morale de 100.000 de lire sterline. Compania farmaceutica GlaxoSmithKline a facut apel, insa curtea superioara din Rennes a confirmat sentinta initiala si a adaugat daunelor morale oferite initial inca 66.000 de lire sterline.

"Dupa ce am luat medicamentele prima data, eram plin de energie. Ma trezeam la patru dimineata si alergam zece kilometri si jumatate. Apoi neurologul meu a marit doza si mi-am pierdut controlul complet. Am descoperit jocurile online de noroc, iar la inceput era distractiv, insa am devenit dependent. In total am pierdut intre 60.000 si 90.000 de lire sterline. Apoi, in noiembrie 2005, neurologul meu mi-a marit din nou doza, iar dependenta s-a agravat, pana cand am ajuns sa pierd lunar 8.000 de lire. Am furat carduri bancare de la prieteni si colegi si le-am folosit sa pariez. De asemenea, am vandut jucariile copiilor si am imprumutat bani. Uneori simteam impulsul de a ucide pe cineva. Am inceput sa caut barbati pentru sex si sa ma expun pe internet. Cei de langa mine pur si simplu nu intelegeau ce se intampla. Numai in 2006 am descoperit ce se intampla, dupa ce am accesat un site canadian. Am cerut ajutor si mi s-a spus despre efectele secundare, am primit sfaturi medicale avizate, iar doctorii mi-au explicat ca sunt victima unei dependente. Nu am fost avertizat in legatura cu efectele secundare, chiar daca ele au aparut pe prospect in 2006, semn ca producatorii stiau despre riscuri cu mult inante", a declarat barbatul in fata judecatorilor.

ReQuip, comercializat si sub numele de Ropinirole, este prescris de medici pentru a controla nivelul de dopamina din creierul bolnavilor de Parkinson - o afectiune a sistemului nervos care afecteaza muschii, functia locomotora si echilibrul.

"A fost o zi minunata. Au fost sapte ani de lupta pentru ca GlaxoSmithKline sa recunoasca ca ne-a mintit si ne-a distrus vietile", a declarat Didier Jambart, miercuri, la aflarea deciziei finale a judecatorilor.

Compania farmaceutica GlaxoSmithKline a refuzat sa comenteze cazul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 22

47:54
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!