Pasageri blocati pe aeroporturile din Australia si Noua Zeelanda, dupa ce sistemul de verificare a pasapoartelor a cedat

22-05-2017 14:31


Pasageri blocati in aeroporturi

Aeroporturile din Australia si Noua Zeelanda au inregistrat intrarzieri masive dupa ce sistemul de verificare a pasapoartelor a fost inoperabil.

Sistemul global de scanare a pasapoartelor a produs intarzieri masive, dupa ce angajatii aeroportului nu au mai putut verifica identitatile calatorilor.

Pasagerii care au ales sa zboare din Sydney, Melbourne si Brisbane au trebuit sa-si faca rezervarile manual, luni dimineata, ceea ce a cauzat intarzierea zborurilor.

Dupa trei ore, problema a reusit sa fie rezolvata, facand sistemul din nou operabil in Noua Zeelanda, la ora locala 09:30.

"Confirmam ca problema tehnica a sistemului de Scanare Avansata a Pasagerilor a fost rezolvata si acesta functioneaza. Sistemul a fost inoperabil timp de trei ore, ca rezultat al unei probleme globale", este mesajul transmis de oficialii din Noua Zeelanda.

Angajatii din Australia au remediat problema la ora locala 10:40

Oficialii aeroportuari au sfatuit pasagerii, cu zboruri internationale, sa ia legatura cu companiile aeriene si sa verifice statutul calatoriei lor.

"Acest lucru faciliteaza un proces mai eficient de eliberare a frontierelor pentru calatori si sporeste capacitatea guvernului australian de-a viza preocuparile legate de securitate", sustin oficialii de la Sydney pe site-ul oficial al departamentului de stat.

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO