Papa Francisc: "Nu poți să crezi în Dumnezeu și să fii mafiot"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 16 Septembrie 2018 08:12
Categorie: Stiri externe

"Nu poți să crezi în Dumnezeu și să fii mafiot" - spune papa Francisc. Aflat în vizită în Sicilia, suveranul pontif le-a cerut membrilor mafiei să înceteze cu blasfemiile la adresa Celui de Sus și să aleagă calea iubirii.

Pe de altă parte, papa i-a adus un omagiu părintelui ucis de mafia siciliană acum 25 de ani, pentru că încerca să îi ferească pe tineri de droguri și de Cosa Nostra.

Papa Francisc: "Le spun astfel mafioților, faceți o schimbare, frați și surori! Încetați să vă mai gândiți la voi înșivă și la bani. Știți, un giulgiu nu are buzunare. Nu puteți lua banii cu voi în mormânt. Dumnezeul iubirii respinge orice formă de violență și îl iubește pe fiecare om. Vă spun, ștergeți cuvântul ură din viața creștină! Nu puteți crede în Dumnezeu și să-l urâți pe fratele vostru, nu puteți să luați vieți mânați de ură! Nu e cu putință să crezi în Dumnezeu și să fii mafiot. Cei care sunt mafioți nu pot trăi ca niște adevărați creștini."

Papa Francisc a facut referire la faptul că membrii Cosa Nostra se consideră credincioși, care merg regulat la slujbe și respectă ritualurile bisericii. În trecut, suveranul Pontif a mai lansat un atac la adresa mafiei si chiar a cerut excomunicarea celor care fac parte din infama organizație.

După ce s-a adresat mulțimii in piața Europa, din Palermo, papa a vizitat parohia parintelui Giuseppe Puglisi, aflata într-un cartier muncitoresc.

Preotul asasinat în urmă cu 25 de ani era recunoscut pentru că încerca să-i țină pe tineri departe de droguri și de mafie.

Părintele a fost împușcat mortal pe treptele locuintei sale chiar de ziua lui de naștere - în 15 septembrie 1993. Era o epoca a razbunarilor sangeroase impotriva celor care se opuneau mafiei siciliene.

Giuseppe Puglisi, declarat "martir, ucis de cei care urăsc credința", a fost beatificat acum cinci ani, fiind penultima etapa în procesul de trecere a cuiva in randul sfinților, în Biserica Catolică.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Polițiștii din Bihor au prins un mafiot italian, urmărit internațional
Organizaţiile mafiote italiene folosesc Germania pentru traficul de droguri şi arme şi spălarea banilor
Un barman român a fost bătut de 4 mafioți italieni într-un bar din Roma
VIDEO PROTVPLUS.RO