Pandemia le îmbogățește. "Badantele" din Sanremo au ajuns să moștenească milioane de euro

Dată publicare: 12-04-2021 09:55
Dată actualizare: 12-04-2021 10:26


Pandemia le îmbogățește. Îngrijitoarele din Sanremo au ajuns să moștenească milioane de euro

În plină pandemie de Covid-19, îngrijitoarele de bătrâni din Italia dau lovitură după lovitură. De exemplu, la Sanremo, există badante care au moștenit penthouse-uri și conturi bancare în care erau sume impresionante de bani.

Din cauza coronavirusului, care face multe victime printre persoanele trecute de 80 de ani, fenomenul este în creștere în "Orașul Florilor".

Conform site-ului riviera24.it, firmele de avocatură și notariatele din Sanremo sunt copleșite de numărul mare de testamente lăsate de bătrâni pe numele badantelor.

Recent, o îngrijitoare de origine italiană a moștenit de la o femeie în vârstă, fără rude, o vilă în valoare de peste trei milioane de euro, care a fost scoasă imediat la vânzare. De asemenea, femeia s-a ales și cu câteva magazine.

Alte două îngrijitoare din Europa de Est, care au avut grijă de o persoană în vârstă, au moștenit câteva penthouse-uri prestigioase, case cu piscine și un cont bancar în care au găsit o sumă de bani formată din cinci cifre.

De asemenea, există o menajeră de origine africană care a moștenit patru apartamente.

La rândul său, o îngrijitoare de origine sud-americană care, în ciuda faptului că nu a primit nicio proprietate, s-a trezit peste noapte cu un cont bancar în valoare de 2,5 milioane de euro.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante testamente deschise în ultimele două sau trei luni.

 

A moștenit 10 milioane de euro

 

Fenomenul testamentelor lăsate pe numele celor care se ocupă cu îngrijirea bătrânilor nu este nou în regiunea Liguria. În urmă cu câțiva ani, un vârstnic i-a lăsat unui vechi prieten, care i-a fost alături în ultimele clipe de viață, o moștenire de 10 milioane de euro.

În cele mai multe cazuri, precum și în cele descrise mai sus, când descoperă că nu beneficiază de nimic de pe urma celui decedat, rudele, cum ar fi nepoți îndepărtați, contestă în instanță autenticitatea și veridicitatea testamentelor. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, demersurilor lor sunt sortite eșecului.

Sursa: riviera24.it


VIDEO PROTVPLUS.RO