Orașul în care a fost chemată Garda Națională pentru a căra cadavrele celor răpuși de Covid-19

Ultima actualizare: 22-11-2020 15:56
Deținuți din El Paso, Texas, chemați să transporte saci cu pacienți morți de Covid - 2
Getty

Membri ai Gărzii Naționale au fost mobilizați în orașul El Paso, Texas, epicentrul pandemiei de Covid-19 în Statele Unite, pentru a da o mână de ajutor autorităților care nu mai fac față numărului masiv de decese.

Potrivit autorităților, zeci de membri ai Gărzii Naționale vor fi mobilizați pentru a oferi sprijin serviciilor mortuare, care nu mai fac față numărului mare de cadavre.

"Ca urmare a creșterii rapide a cazurilor și a spitalizărilor, din păcate, observăm și o creștere a numărului de decese. Am lucrat îndeaproape cu casele de pompe funebre și cu serviciile mortuare pentru a sprijini creșterea capacității și coordonarea resurselor", a scris primarul orașului El Paso, Dee Margo într-un comunicat pe Twitter, potrivit CNN.

Primarul a menționat că a fost găsită o nouă locație pentru a spori capacitatea de depozitare a cadavrelor, fără a oferi însă alte detalii.

Garda Națională este chemată astfel pentru a înlocui deținuții care au fost aduși, în ultima perioadă, să asigure transportul și depozitarea trupurilor celor răpuși de Covid-19, scrie CNN.

Luna trecută, casele de pompe funebre din regiune au pregătit unități frigorifice pentru a adăposti trupurile neînsuflețite. Autoritățile au solicitat, de asemenea, patru morgi mobile suplimentare săptămâna trecută, numărul total urcând astfel la zece.

Situație dramatică în Statele Unite

 

Statele Unite se apropie vertiginos de pragul amețitor de 200 de mii de noi infectări cu SARS COV-2 zilnic.

Sâmbătă, Statele Unite au raportat peste 195.500 de noi teste pozitive, a treia zi la rând cu cifre record. Situaţia e cu atât mai alarmantă cu cât americanii deja au pornit pe drumuri pentru obişnuitele reuniuni de familie de Ziua Recunoştinţei.

Statele Unite au depășit pragul de 250.000 de decese, cauzate de COVID-19. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO