Opt copii au murit, din cauza mobilei de la Ikea. 29 de milioane de dulapuri, rechemate în depozit

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Dulap Ikea
Getty

Ikea a rechemat în depozit 29 de milioane de birouri și dulapuri, după ce opt copii și-au găsit sfârșitul, din cauză că mobila s-a prăbușit peste ei.

Potrivit directorului executiv al Ikea, Lars Petersson, măsura urmărește să sporească gradul de conștientizare și să informeze clienții asupra riscurilor la care se expun, dacă birourile și dulapurile nu sunt ancorate corespunzător pe un perete, potivit publicației britanice The Independent.

Astfel, Petersson a precizat că Ikea a lansat o campanie de comunicare extinsă pe rețelele de socializare, pe site-urile sale și la TV și a trimis, totodată, emailuri de avertizare către 13 milioane de abonați. Cu toate acestea, el consideră că este necesar ca lumea să știe despre riscuri.

Astfel, clienții din SUA și Canada pot contacta Ikea, dacă au parte de un asemenea incident sau dacă doresc ca o echipă să le ancoreze piesele de mobilier în perete. Totodată, pentru cei care nu și le mai doresc în casă, Ikea returnează banii.

Cel puțin opt copii cu vârsta sub trei ani au murit, după ce dulapuri cumpărate de părinți de la Ikea s-au prăbușit peste ei. Primul incident ar fi avut loc în urmă cu 28 de ani, iar altele în 2002. Cel mai recent a avut loc în luna mai a acestui an, victima fiind un copil de doi ani din California.

Astfel, familia copilului a dat compania în judecată, avocații stabilind înțelegeri de 50 de milioane de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO