Olena Zelenska: Suntem sub stres constant din 24 februarie, iar situaţia nu se schimbă

Olena Zelenska
Getty

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat că întreaga ţară se află ”sub stres constant”, relatează BBC.

”Suntem sub stres constant din 24 februarie, iar situaţia nu se schimbă”, a afirmat Olena Zelenska, conform news.ro.

Zelenska a spus că guvernul îi ajută pe ucraineni să obţină ajutor în ceea ce priveşte sănătatea lor mintală şi este asistat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)

”Avem nevoie de ajutor de la experţi şi de aceea am abordat OMS, care ne ajută cu ajutor psihologic”, a continuat ea.

Olena Zelenska, care este cunoscută pentru că este discreţia sa, a discutat şi despre recenta apariţie în revista Vogue. Ea a spus că a fost o oportunitate imensă de a vorbi despre Ucraina.

Citește și
Olena Zelenska - 14
Fiul Olenei Zelenska, afectat de războiul din Ucraina: „Vrea doar să facă arte marţiale şi să înveţe să folosească o puşcă”
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

”Milioane de oameni au citit Vogue şi să vorbesc direct cu ei a fost datoria mea. Iar asta a fost o experienţă interesantă”, a precizat Prima Doamnă a Ucrainei.

”Când viaţa este liniştită, nu sunt obişnuită să mi se acorde atenţia. Toată lumea se luptă în prima linie, este vorba de muncă şi eu trebuie să îmi fac treaba”, a adăugat ea.

Săptămâna trecută, Zelenska a găzduit un summit al Primei Doamne, la care au participat soţiile mai multor lideri mondiali. În timpul întâlnirii, au discutat despre războiul din Ucraina şi despre asistenţa necesară.

”Primele doamne nu au oportunităţile de a influenţa politic, dar avem o influenţă emoţională. Ne înţelegem, ne simţim”, a spus ea.

Zelenska a mai spus că necesitatea ca ţara şi oamenii să continue să funcţioneze este foarte importantă.

”Ţara trebuie să supravieţuiască, ţara trebuie să păstreze o anumită formă de normalitate. Chiar şi soldaţii le spun prietenilor să meargă să bea o cafea, să vadă un film, să se bucuri de liniştea pe care o au. Suntem aici în prima linie pentru a vă oferi acea pace”, a subliniat ea.

”Este un echilibru foarte delicat. Deci, dacă cineva ar putea spune că Kievul este un oraş complet paşnic, ar fi o iluzie. Am avut mai multe atacuri cu rachete, dar ţara trebuie să continue. Afacerile trebuie să continue să funcţioneze. Ţara funcţionează şi nu ar trebui să se oprească. Nu există viaţă fără dezvoltare - trebuie să continuăm să ne dezvoltăm”, a conchis Zelenska.

Afirmaţiile Olenei Zelenska vin la câteva ore după ce au fost înregistrate mai multe atacuri cu rachete în ţară, inclusiv în regiunea Kiev.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 155. Trupele ucrainene depozitează în continuare muniție în locuri rezidențiale, susține Rusia

zelenski 3 mai
Zelenski afirmă că Ucraina va ajuta Europa „să reziste presiunii energetice ruse”

Ucraina se pregăteşte să-şi majoreze exporturile de energie electrică către Uniunea Europeană pentru a ajuta Europa să "reziste presiunii energetice" a Moscovei, a declarat miercuri preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Andrii Kostin
Zelenski, despre noul procuror general al Ucrainei: O persoană cinstită, profesionistă, ştie cum să lucreze sistematic

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că noul procuror general al Ucrainei, Andrii Kostin, este "o persoană cinstită, profesionistă", care "ştie cum să lucreze sistematic".

centrala Vuhlehirsk
Rusia a preluat controlul asupra celei de-a doua mari centrale electrice din Ucraina

Forţele ruse au preluat controlul asupra celei de-a doua mari centrale electrice din Ucraina şi fac o "redesfăşurare masivă" de trupe în trei regiuni din sud, a afirmat un consilier prezidenţial ucrainean.

Anthony Blinken
Pentru prima dată de la izbucnirea războiului, Antony Blinken discută cu Serghei Lavrov

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a anunţat, miercuri, că intenţionează să discute în curând cu omologul său rus, Serghei Lavrov, pentru prima data de la invazia rusă a Ucrainei la sfâşitul lui februarie.

 

Rosgvardia
Rusia a arestat peste 20 de „complici” ai armatei ucrainene în zonele ocupate din Ucraina. Armele confiscate la percheziții

Forţele de ocupaţie ruse au anunţat joi arestarea a peste 20 de "complici" ai armatei ucrainene în regiunile ocupate în Herson şi Zaporojie, în sudul Ucrainei.

zelenski 7 aprilie
„Nu vom ceda!”, transmite Moscovei Zelenski, încrezător în victoria armatei sale, de Ziua statalităţii Ucrainei

Rusia nu va reuşi să-i intimideze pe cetăţenii ucraineni prin teroarea atacurilor cu rachete, a declarat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu ocazia Zilei statalităţii ucrainene.

racheta
Peste douăzeci de rachete au fost lansate din Belarus asupra regiunii Cernigău

Peste douăzeci de rachete au fost lansate din Belarus asupra regiunii Cernihiv în dimineaţa zilei de joi, a anunţat armata ucraineană, relatează The Guardian.

josep borrell
Josep Borrell: Dacă Rusia doreşte să „taie gazul” Uniunii Europene, nu va aştepta toamna sau iarna

Dacă Rusia doreşte să „taie gazul” Uniunii Europene, nu va aştepta să vină toamna sau iarna, a spus şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, care mai crede că este puţin probabil să survină o întrerupere „brutală” a furnizării gazului natural rusesc.

Rusia vrea reintroducerea pedepsei cu moartea. Medvedev: E timpul să închidem ambasadele, ne vom privi doar prin lunete
MAE, reacție promptă după ce Dmitri Medvedev a spus că o parte din teritoriul Ucrainei i-ar reveni și României

După ce Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a publicat pe contul său de Telegram o hartă cu teritoriul Ucrainei împărţit de mai multe ţări, printre care şi România, MAE român a reacționat în acest sens.

soldati, Rusia, rusi,
Serviciile secrete americane: Jumătate dintre trupele ruse trimise în Ucraina au fost ucise sau rănite

Rusia ar fi pierdut până acum aproape jumătate dintre trupele trimise în Ucraina. În cinci luni de la izbucnirea războiului, Moscova ar avea probleme serioase privind moralul soldaților.   

NATO Rusia
Analiză Rand Corporation: Patru scenarii plauzibile în care Rusia ar putea decide să intre într-un conflict direct cu NATO

Consilierii Pentagonului avertizează asupra amenințării unui atac nuclear rusesc contra Europei. Acest lucru se arată în raportul analiștilor Rand Corporation, numit „Rutele spre escaladarea Rusiei împotriva NATO”.  

Joe Biden și Xi Jinping
Președintele Chinei îl avertizează pe Joe Biden: „Să nu ne jucăm cu focul în Taiwan”

Președintele Chinei Xi Jinping a avut o convorbire telefonică cu președintele american Joe Biden în care l-a avertizat pe liderul de la Casa Albă să „nu se joace cu focul” în Taiwan, conform Reuters.

Rusia a schimbat tactica în războiul din Ucraina și nimeni nu știe când se va opri. ”Oamenii de aici pur și simplu vor muri”
Teroarea rachetelor rusești a continuat și în ziua în care Ucraina a sărbătorit Ziua Statalității

"Fantezism și propagandă", a fost reacția Ministerului nostru de Externe, după ce Dmitri Medvedev a publicat o așa-zisă hartă care atribuie teritorii ale Ucrainei - României, Poloniei, și, cea mai mare suprafață, Rusiei.

olena zelenska
Olena Zelenska, pe coperta revistei Vogue: Fiecare ucrainean luptă în felul său pe front

Prima doamnă a Ucrainei și-a justificat apariția pe coperta revistei Vogue. Olena Zelenska și soțul ei, președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, au fost fotografiați de Annie Liebovitz, celebra realizatoare de fotografii portret.

Citește și...
FOTO Olena Zelenska, pictorial de războinică pentru Vogue. Prima doamnă a Ucrainei a vorbit despre ofensiva Rusiei
FOTO Olena Zelenska, pictorial de războinică pentru Vogue. Prima doamnă a Ucrainei a vorbit despre ofensiva Rusiei

Prima doamnă a Ucrainei a vorbit, într-un interviu pentru revista Vogue, despre rezistenţa ucraineană la invazia rusă, anunţă site-ul preşedinţiei ucrainene.

Fiul Olenei Zelenska, afectat de războiul din Ucraina: „Vrea doar să facă arte marţiale şi să înveţe să folosească o puşcă”
Fiul Olenei Zelenska, afectat de războiul din Ucraina: „Vrea doar să facă arte marţiale şi să înveţe să folosească o puşcă”

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat că războiul Rusiei în Ucraina i-a afectat propria familie şi l-a determinat pe fiul ei în vârstă de nouă ani să îşi piardă interesul pentru pasiunile din trecut şi să îşi dorească să devină militar.

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.