Obama si McCain "profita" de criza financiara pentru a atrage electoratul


Ultimul update: Sambata 28 Iulie 2012 23:56
Data publicarii: Miercuri 08 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri externe

Cei doi candidati la presedintia americana, democratul Barack Obama si republicanul John McCain, s-au infruntat in cea de a doua dezbatere televizata.


McCain s-a aflat mereu in ofensiva, incercand sa recupereze terenul pierdut in sondaje. Obama a jucat cartea "calmului si a cumpatarii", care pare sa fi fost castigatoare. Cei mai multi telespectatori sunt de parere ca reprezentantul democratilor si-a facut bine treaba.

Americanii sunt furiosi, sunt bulversati si putin tematori pentru ziua de maine
John McCain
Criza economica a fost, bineinteles, terenul cel mai potrivit de infruntare. 

Este verdictul final al esecului politicii americane din ultimii opt ani
Barack Obama
Obama a declarat: "Clasa mijlocie are nevoie de un plan de salvare. Acesta presupune reducerea impozitelor pentru clasa mijlocie si un ajutor pentru ca proprietarii sa-si poata pastra casele." 

"Daca e sa fie relaxare fiscala, sa fie pentru toata lumea", a spus si McCain, care s-a laudat cu un plan propriu de preluare a creditelor imobiliare, pe care proprietarii inglodati in datorii nu le mai pot achita: "Este propunerea mea, nu e propunerea senatorului Obama, nu e propunerea presedintelui Bush. Stiu cum sa fac astfel ca America sa functioneze din nou".

In materie de resurse energetice si spinoasa chestiune a incalzirii globale, discursurile celor doi au semanat. Cum pentru securitatea nationala sau politica internationala aproape n-a mai ramas timp de dezbatere, McCain a strecurat doar cateva ironii: "In scurta sa cariera (Barack Obama), nu intelege provocarile noastre in materie de securitate nationala. Nu avem timp sa ne mai instruim acum, prietenul meu."

Sarah Palin:
Obama vrea sa salveze economia
Razboiul si taxele, problemele candidatilor la Casa Alba
VIDEO PROTVPLUS.RO