Obama, parasit de fani pe Twitter. Popularitatea lui, in scadere la 40%. Care este cauza

Dată publicare: 30-07-2011 16:33
Dată actualizare: 29-06-2012 20:00


Barack Obama

Mai mult de 30.000 de utilizatori ai platformei de microblogging Twitter au decis sa nu mai urmareasca postarile presedintelui Obama, dupa ce acesta a publicat, vineri, zeci de mesaje referitoare la planul de reducere a deficitului bugetar, relateaza CNN.

Contul @BarackObama a publicat vineri zeci de mesaje cu datele de contact ale congresmenilor republicani cerandu-le alegatorilor sa exercite presiuni asupra acestora in vederea obtinerii unui compromis in Congres.

In cursul zilei de vineri, presedintele le ceruse americanilor sa utilizeze platforma Twitter, dar si alte forme de comunicare pentru a transmite un mesaj puternic Congresului.

"Vorbiti cu congresmenii vostri, la telefon, prin e-mail, prin mesaje Twitter, mentineti presiunea asupra Washingtonului si vom putea trece peste acest moment", a afirmat Obama.

Ofensiva lansata pe Twitter a avut insa si un alt efect, conform site-ului Twitter Counter. Contul presedintelui american, urmarit de peste noua milioane de persoane, a scazut dramatic in popularitate pierzand zeci de mii de utilizatori vineri. Un reprezentant al staff-ului de campanie al lui Obama a afirmat insa ca numarul utilizatorilor care au renuntat sa urmeasca mesajele presedintelui nu depaseste nivelul normal.

Scadere de 40% in sondaje pentru Obama

Popularitatea presedintelui american Barack Obama, care va candida pentru un nou mandat, a scazut la 40%, acesta fiind un posibil efect al crizei privind datoria publica, potrivit unui sondaj Gallup, citat de AFP.

Gallup reaminteste ca nivelul popularitatii lui Obama a mai scazut la 41% de cateva ori dupa venirea la Casa Alba, in ianuarie 2009, insa se stabilizase la circa 50% dupa 7 iunie. Conform sondajului, 41% dintre persoanele intervievate apreciaza ca Obama nu a gestionat bine blocajul din Congres legat de datoria publica.

In randurile simpatizantilor democrati, cota de popularitate a lui Obama este de 72%, dar de numai 18% in tabara republicana si de 34% in randurile persoanelor neafiliate. Sondajul, cu o marja de eroare de plus/minus 3%, a fost realizat la 27 iulie pe un esantion de 1.007 adulti.

Sursa: Mediafax

Tags: barack obama,


VIDEO PROTVPLUS.RO