O insulă din Caraibe devine prima comunitate în care totul se va cumpăra cu Bitcoin

Dată publicare: 27-04-2021 09:04
Dată actualizare: 27-04-2021 09:18


O insulă din Caraibe devine prima comunitate în care totul se va cumpăra cu Bitcoin

Cu o suprafață de doar 18 kilometri pătrați, insula Bequia nu este pe radarul turiștilor care merg în Caraibe, cu excepția vedetelor și a câte unui membru al familiei regale britanice.

Cu toate acestea, mica insulă va deveni prima comunitate din lume unde totul poate fi plăti cu Bitcoin, informează Euronews.

One Bequia, un complex rezidențial în care sunt construite 39 de vile de lux, va accepta, în premieră pentru Caraibe, Bitcoin ca plată pentru proprietăți.

De asemenea, moneda virtuală este acceptată pe insulă ca plată pentru produsele esențiale, precum și la restaurante, cinematografe și cafenele.

Dezvoltatorii imobiliari spun că au decis să accepte plata în Bitcoin mai mult din necesitate decât pentru a atrage cumpărători.

„Nu este un truc. Este răspunsul la provocările reale cu care se confruntă comunitățile insulare, tăiate tot mai mult de la facilitățile bancare obișnuite”, a declarat Storm Gonsalves, proprietarul complexului rezidențial One Bequia.

„Locuitorilor țărilor insulare mici le este din ce în ce mai greu să trimită și să primească bani la nivel internațional, din cauza acțiunilor luate de marile bănci internaționale pentru a reduce riscurile”, a adăugat Gonsalves.

 

„Oamenii sunt încă sceptici”

 

Potrivit acestuia, marile instituții financiare elimină serviciile bancare intermediate de băncile comunitare mai mici din insule.

„Acest lucru împiedică băncile din insule să tranzacționeze la nivel internațional. Dacă această tendință continuă, înseamnă că micile națiuni insulare vor fi, în esență, rupte de comerțul internațional. Pentru economiile bazate pe turism, acest lucru va fi devastator”, a mai afirmat Gonsalves.

Acesta este unul dintre motivele care au făcut ca insulele din Caraibe să se orienteze spre monedele virtuale.

„Acest lucru a împins multe națiuni insulare din Caraibe să adopte criptomonedele mult mai repede decât alte țări mai dezvoltate. Bermude, Bahamas, Barbados și St. Vincent sunt lideri în acest sens", a declarat Gonsalves.

Acesta a precizat că mulți oameni sunt încă sceptici în ceea ce privește plățile cu monede virtuale.

„Nu toată lumea înțelege avantajul criptomonedelor”, a concluzionat Gonsalves.

 

Sursa: Euronews


VIDEO PROTVPLUS.RO