O imagine cucereste lumea. Cine este tanara care ramane nemiscata in fata gazelor lacrimogene


Ultimul update: Marti 03 Iulie 2012 03:37
Data publicarii: Duminica 20 Noiembrie 2011 10:45
Categorie: Stiri externe

O imagine surprinsa de fotoreporterul Randy L.Rasmussen de la publicatia "The Oregonian", in timpul protestelor “Occupy Portland”, a facut inconjurul lumii.

Fotoreporterul a surprins accidental o ambuscada intre politistii si protestarii din Oregon. In fotografia realizata de el se vede cum un agent il pulverizeaza unei tinere, direct in fata, un jet cu spray cu piper.

Cu ochii inchisi, tanara, aflata in fata grupului de protestatari, nu se clinteste din locul in care se afla. Intreaga scena a impresionat o lume intreaga.

Mai mult, fotografia este considerata a fiind una dintre imaginile-simbol ale miscarii care si-a gasit adepti in mai multe colturi ale lumii.

Fotoreporterul care a surprins momentul a declarat ca nu si-a dat seama ce poze a facut pana in momentul in care a developat filmul.

Cei de la The Oregonian au reusit sa o identifice pe tanara din imaginea respectiva. Este vorba despre Elizabeth Nichols, in varsta de 20 de ani, si este fiica a doi parinti cu handicap.

Fata a povestit ca o politista a lovit-o intai in coaste cu un baston, si imediat dupa, un alt agent de politie i-ar fi dat cu spray in fata.

"Am simtit dintr-o data ca fata, urechile si mainile imi iau foc", a spus tanara jurnalistilor.

Sursa foto: www.oregonlive.com

Tags: proteste, violente,

FOTO. Un tanar de origine romana este imaginea protestelor Occupy Wall Street
Politia a inceput evacuarea taberei
VIDEO PROTVPLUS.RO