O eruptie solara uriasa, asteptata anul viitor.Pamantul, lovit cu forta a 100 mil. bombe cu hidrogen

Ultima actualizare: 03-11-2012 01:03
eruptie solara

Astronomii avertizeaza ca anul viitor Pamantul ar putea fi lovit de radiatii solare extreme. Furtuna magnetica inregistrata luna trecuta este nimic in comparatie cu ce ar putea sa urmeze.

Eruptiile solare masive au loc aproximativ o data la 11 ani. Potrivit calculelor astronomilor, urmatorul eveniment ar putea sa aiba loc in 2013 sau 2014, anunta NASA.

Cantitatea de energie eliminata in spatiu intr-un asemenea moment echivaleaza cu explozia simultana a 100 de milioane de bombe cu hidrogen, precizeaza Agentia Spatiala Americana. Primul fenomen de acest fel a fost inregistrat in istorie pe 1 septembrie 1859.

Specialistii NASA ne spun totusi sa stam linistiti. Chiar daca va avea loc in curand o eruptie foarte puternica, planeta noastra nu va fi distrusa.

VIDEO. Pamantul a fost lovit marti de "BICI SOLAR". Care au fost efectele furtunii magnetice

Desigur, va fi haos, pentru ca sistemele de telecomunicatii, GPS si chiar cele care asigura tranzactii bancare vor avea de suferit.

Prin urmare, atunci cand se afla data exacta a unei asemenea explozii, NASA alerteaza pilotii de aeronave, astronautii aflati in spatiu si companiile de electricitate.

O furtuna magnetica de mare intensitate, provocata de eruptiile solare, a avut loc si in 1921, iar cea care va urma este posibil sa fie chiar mai puternica decat cele anterioare.

Eruptiile solare, care lanseaza spre Pamanat radiatii periculoase, au loc atunci cand o cantitate mare de energie se acumuleaza in Soare si este degajata brusc.

Apocalipsa Terrei a fost calculata. Cand va fi Pamantul distrus de soare

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO