Numele soției lui Kim Jong-un, interzis în China. Ce a stârnit furia autorităților

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Toate mențiunile referitoare la Ri Sol-ju, soția lui Kim Jong-un, au fost interzise pe rețele de socializare din China, în contextul vizitei neașteptate pe care liderul de la Phenian a efectuat-o la Beijing.

Kim Jong-un s-a întâlnit cu omologul său Chinez, Xi Jinping, în prima sa vizită externă de la preluarea puterii, în 2011. El nu a venit la Beijing singur, ci însoțit de soția sa Ri Sol-ju. Astfel, ea a ajuns în centrul atenției, după fotografiile apărute în spațiul public, stârnind numeroase comentarii pe rețeaua de socializare Weibo, informează Independent.

Ținutele şi zâmbetul primei doamne de la Phenian i-au cucerit pe chinezi, care au decretat că tânăra a fost mai elegantă şi mai drăguţă decât soţia preşedintelui Xi, fosta solista a armatei.

De exemplu, un internaut a lăudat-o pe prima doamnă a Coreei de Nord că a avut „o prezență puternică” și că a fost mai bine îmbrăcată și mai drăguță decât Peng Liyuan. Alții au comparat-o cu actrițele din filmele sud-coreene și chineze.

„Ri Sol-ju este într-adevăr amabilă și frumoasă. Pot spune că se pricepe mai bine decât sora lui Kim la diplomație, din poziția de primă doamnă”, a scris o altă persoană pe Weibo.

Astfel de comentarii au dus la blocarea oricărei mențiuni referitoare la Ri Sol-ju, pe rețeaua de socializare Weibo.

Ținuta purtată de soția lui Kim Jong-un nu a trecut neobservată nici de creatorii de modă. Astfel, William Tang Tat-chi a calificat stilul lui Ri Sol-ju drept „subtil”, dar nu conservator. Potrivit acestuia, deși ținuta sa pare „depășită”, este impresionantă având în vedere că vine dintr-o țară totalitară, potrivit South China Morning Post.

În imaginile de la Beijing, ea poate fi observată în cel puțin trei ținute diferite.

Înainte să se confirme informația că liderul Coreei de Nord a ajuns cu trenul la Beijing, se specula că și-ar fi luat cu el sora, pe Kim Yo-jong, care a fost în centrul atenției la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeonchang, unde a condus delegația nord-coreeană.

Deşi a fost doar într-o vizită „neoficială", gazdele chineze l-au copleşit cu atenţii pe Kim Jong-un. Liderul nord-coreean a fost primit cu toate onorurile rezervate marilor şefi de stat: banchet fastuos, zâmbete, fotografii cu soţiile, escortă de motociclişti şi buchete de flori.

Sub lustrele imensului Palat al Poporului, Kim Jong-un, purtând un costum Mao gri-închis, a trecut în revistă trupele alături de preşedintele Xi, aşa cum se obişnuieşte în cazul tuturor liderilor străini veniţi în vizită în China. La fel ca soţii Trump, în recenta lor vizita de stat în Beijing, cuplul suprem de la Phenian a vizionat un spectacol şi s-a bucurat de un tur ghidat prin Beijing.

Stephen Hadley, fost consilier pe probleme de securitate națională: „Pentru Kim Jong-un, câştigul este că deşi Beijingul a votat alături de americani sancţiunile ONU împotriva Phenianului, China rămâne totuşi aliatul său. În plus, ambele întâlniri, cea cu preşedintele Xi şi plănuita întrevedere cu Donald Trump, îl pun pe Kim Jong-un la acelaşi nivel cu liderii celor mai puternice ţări ale lumii.”

 CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO