Sapte state europene au anulat sute de zboruri!

Dată publicare: 09-05-2010 00:00
Dată actualizare: 30-04-2012 22:48


UPDATE: Aproape ca uitasem de norul de cenusa, cand vulcanul din Islanda erupe din nou cu putere si da peste cap zborurile din Europa.

AUSTRIA a anuntat inchiderea partiala a spatiului aerian, pana luni dimineata si suspendarea activitatii aeroporturilor din Viena, Innsbruck, Linz si Salzburg.

In GERMANIA, Agentia pentru securitate aeriana DFS a anuntat inchiderea aeroportului din Munchen, incepand cu ora 13.00 GMT (16.00, ora Romaniei), din cauza norului de cenusa vulcanica provenit din Islanda. DFS a precizat ca si aeroporturile regionale Augsbuirg si Memmingen au fost inchise.

Traficul aerian a fost suspendat partial in CROATIA, iar doua aeroporturi de pe coasta adriatica au fost inchise, din cauza norului de cenusa vulcanica.

"Aeroporturile din Split si Zadar au fost inchise, din cauza cenusii vulcanice", a anuntat compania aeriana Croatia Airlines. Celelalte aeroporturi croate, inclusiv cele din Zagreb sau Dubrovnik, au ramas deschise.

Institutul meteorologic din PORTUGALIA a anuntat ca norul de cenusa se va extinde pana duminica seara si asupra zonelor de nord si centru ale tarii, incluzand si capitala Lisabona.

Cel putin 223 de zboruri au fost anulate. La Porto zborurile sunt suspendate pana la ora 23.00 GMT, fiind anulate 119 curse aeriene. La Lisabona au fost anulate 71 de zboruri, in Azore, 25 si opt in Madeira.

Autoritatea de control aerian din SPANIA a anuntat ca aeroporturile din Santiago de Compostella, La Coruna si Vigo, care urmau sa fie redeschise la ora 9.00 GMT (12.00, ora Romaniei), si cel de la Salamanca, redeschis pentru cateva ore, vor fi inchise cel putin pana duminica la ora 14.00 GMT (17.00, ora Romaniei), din cauza deplasarii norului de cenusa vulcanica provenit din Islanda.

Totul dupa ce, mai mult de 900 de zboruri au fost anulate sambata in Spania, ca urmare a inchiderii a 19 aeroporturi din nordul tarii.

ITALIA a anuntat ca va redeschide, la ora 12.00 GMT (15.00, ora Romaniei), spatiul aerian din nord-vestul tarii, inchis de duminica dimineata. "Tinand cont de evolutia norului provocat de eruptia vulcanului islandez, ENAC a decis redeschiderea spatiului aerian din nordul Italiei si a aeroporturilor, incepand cu ora locala 14.00" (15.00, ora Romaniei), se arata intr-un comunicat al autoritatii italiene a aviatiei civile.

In FRANTA au fost anulate duminica 70 de curse aeriene, in principal catre destinatii din nordul Italiei si din Portugalia, insa spatiul aerian francez nu este afectat de norul de cenusa.


VIDEO PROTVPLUS.RO