Nord-coreean, prins în timp ce încerca să ajungă în Coreea de Sud. Anunțul autorităților


Ultimul update: Joi 01 August 2019 07:37
Data publicarii: Joi 01 August 2019 07:32
Categorie: Stiri externe
Zona demilitarizata

Un nord-coreean care a trecut joi zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud a fost reținut de autoritățile sud-coreene.

Identitatea acestui nord-coreean şi motivele pentru care a traversat frontiera puternic păzită nu au fost precizate, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit armatei sud-coreene, bărbatul a fost descoperit miercuri seară în timp ce avansa spre sud după ce trecuse linia de demarcaţie din cadrul Zonei Demilitarizate, în partea centrală a frontierei intercoreene.

„Persoana neidentificată este un bărbat nord-coreean şi agenţia guvernamentală competentă îl va interoga pentru a afla cum a reuşit să treacă frontiera şi care sunt motivaţiile sale", a indicat statul major într-un scurt comunicat.

Nicio mişcare neobişnuită de trupe nord-coreene de-a lungul frontierei nu a fost detectată, a adăugat acesta.

Peste 30.000 de nord-coreeni au fugit în Coreea de Sud de la sfârşitul războiului din Coreea (1950-1953), potrivit cifrelor oficiale ale Seulului. Însă trecerea prin Zona Demilitarizată este extrem de rară, marea majoritate a celor care vor să fugă preferând să treacă prin China, a cărei frontieră cu Coreea de Nord este mai permisivă.

În noiembrie 2017, un soldat din Coreea de Nord a reuşit să treacă, sub o ploaie de gloanţe, linia de demarcaţie în satul Panmunjom, unde armatele celor două Corei sunt faţă în faţă, la doar câţiva metri distanţă. Imaginile cu această dezertare spectaculoasă au făcut înconjurul lumii.

Supusă unor aspre sancţiuni internaţionale din cauza testelor sale nucleare şi cu rachete balistice, Coreea de Nord îi califică de obicei drept „gunoaie umane" pe transfugi, care reprezint pentru Sud o importantă sursă de informare privind modul în care Phenianul îşi tratează cetăţenii, notează AFP.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO