Nina Pham, asistenta medicala din SUA care s-a vindecat de Ebola, si-a revazut cainele

02-11-2014 12:11


Nina Pham

Dupa 22 de zile, timp in care a fost separata de propriul catel, asistenta din Dallas, diagnosticata cu Ebola, si-a primit animalul de companie inapoi. Momentul reintalnirii a fost unul emotionant.

Bentley, catelul in varsta de numai un an, a fost la un pas de a fi eutanasiat, asta dupa ce stapana sa, asistenta Nina Pham, a fost diagnosticata cu virusul Ebola. Salvarea animalului, insa, a venit din partea autoritatilor americane din Dallas.

Contrar recomandarilor din Spania, catelul a fost bagat intr-o perioada de carantina de 21 de zile, iar dupa ce s-a dovedit ca nu prezinta simptome care sa indice ca ar fi contactat la randul sau virusul mortal, acesta s-a intors acasa.

Din fericire, acasa a revenit si Nina Pham, care a a contactat boala dupa ce a tratat un pacient liberian care a si murit ulterior, starea sa fiind critica. Pham s-a vindecat dupa ce a primit transfuzii de sange din partea doctorului Kent Brantly, care la randul sau a fost salvat de Ebola, in urma cu doua luni de zile, scrie ABC News.

Intalnirea dintre catel si stapana a fost pe cat de asteptata, pe atat de emotionanta. Si momentul nu a trecut neobservat nici pentru comunitatea locala. Oamenii au asistat cu entuziasm atunci cand Nina si Bentley s-au revazut.

"Nu se opreste din a o pupa pe Nina", a scris o persoana care a fost prezenta la reuniune.

Internata de urgenta la Spitalul Texas Health Presbyterian, din Dallas, Nina Pham, in varsta de 26 de ani, asistenta a fost prima persoana diagnosticata cu Ebola din Statele Unite ale Americii.

Sursa: ABC News

VIDEO PROTVPLUS.RO