Nicolas Sarkozy: Riscul "exploziei Europei nu a fost niciodata atat de mare"


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 15:51
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2011 15:41
Categorie: Stiri Economice

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, afirma ca "riscul unei explozii a Europei nu a fost niciodata atat de mare", avertizand ca europenii au la dispozitie doar cateva saptamani pentru a lua masurile necesare iesirii din criza, informeaza AFP.

"Niciodata Europa nu a fost atat de necesara, niciodata nu a fost intr-un pericol atat de mare. Niciodata un stat nu a dorit atat de mult sa adere la UE, niciodata riscul exploziei Europei nu a fost atat de mare", a declarat Sarkozy intr-un discurs rostit la Marsilia cu cateva ore inaintea inceperii summitului de la Bruxelles.

"Europenii au la dispozitie doar cateva saptamani pentru a lua decizii", a subliniat presedintele Frantei. De altfel, Srakozy a apreciat ca europenii trebuie sa ajunga, vineri, la un acord privind guvernarea economica integrata, altfel s-ar putea sa nu aiba a doua sansa.

"Trebuie sa decidem imediat. Cu cat amanam mai mult luarea unei decizii, cu atat va fi mai costisitor, cu atat va fi mai putin eficient; daca vineri nu vom ajunge la un acord, nu vom mai avea o noua sansa", insista Sarkozy.

Traian Basescu: In momentul de fata, Romania este grav afectata de situatia din Zona Euro
Standard & Poor's ameninta 15 tari din zona EURO cu retrogradarea. Cum ne afecteaza pe noi
Planul care ar putea scoate zona euro din criza. Bancile centrale, dispuse sa acorde imprumuturi
VIDEO PROTVPLUS.RO