New York-ul, pregatit sa intampine Anul Nou!Va fi o noapte plina de culoare

Dată publicare: 31-12-2010 00:00
Dată actualizare: 18-09-2012 09:57


Pregatirile pentru Revelion au intrat in linie dreapta la New York. Peste un milion de oameni sunt asteptati in Times Square pentru a sarbatori trecerea in noul an.

Times Square din Manhattan, locul in care newyorkezii sarbatoresc prin traditie trecerea in noul an, este in fierbere. Organizatorii fac ultimele pregatiri.

Uriasul glob de cristal a fost deja asamblat si urcat in varful unui pilon, de-a lungul caruia va cobori in ultimele 60 de secunde din 2010.

"Globul din Times Square are un diametru de 3 metri si jumatate, cantareste aproape 6 tone si este alcatuit din 2.688 de piese triunghiulare din cristal", spune Jeff Straus, organizator.

Si pentru ca petrecerea din Times Square sa fie una plina de culoare, la noapte, o ploaie de confetti va cadea peste multimea care se va aduna in piata. Organizatorii au vrut sa se asigure ca totul va merge snur si au facut si o repetitie.

Ca in fiecare an, masurile de securitate vor fi inasprite si strazile vor fi intesate de agenti de politie si ofiteri antitero.

Si autoritatile locale au fost extrem de ocupate. S-au dat peste cap ca sa curete la timp muntii de zapada de pe sosele.

Tags: revelion, new york,


VIDEO PROTVPLUS.RO