New York-ul, dupa Sandy: oamenii sunt gata sa se ia la bataie pentru un plin la masina

Ultima actualizare: 07-11-2012 01:13

Ramasi fara combustibil, locuitorii din New York si-au iesit din fire. Pentru ca nimeni n-are voie sa cumpere mai mult de 40 de litri odata, soferii sunt dispusi inclusiv sa se ia la bataie ca sa faca un plin.

Iar in New Jersey, oamenii au acces la pompa in functie de numarul de pe placuta de inmatriculare.

Reactiile violente nu li se par deloc exagerate new-yorkezilor, care de aproape o saptamana au ramas fara benzina. Insa ele sunt rare - nici macar interventia guvernului federal nu a imbunatatit situatia. Iar unii recurg la solutii disperate.

Acest barbat a profitat ca e veteran pentru a obtine un loc la coada, insa cand sa-si umple bidonul cu benzina, a fost refuzat. Dar nu s-a intimidat si a pus mana pe pompa, cand a fost arestat.

Asta pentru ca prioritate au serviciile de urgenta, iar cetatenii trebuie sa mai astepte cateva zile.

La ambuteiajele de pe strazi se adauga si cozile interminabile din statiile de autobuz.

In New Jersey in schimb, benzina e rationalizata ca la noi pe vreme lui Ceausescu. In zilele pare, doar masinele care au numar par pe placuta de inmatriculare pot alimenta.

Meteorologii avertizeaza ca temperaturile urmeaza sa scada spre 0 grade in cateva zile. Cei care se incalzesc cu generatoare care functioneaza pe baza de carburant au toate motivele sa fie nervosi.

In plus, nici alimentarea cu electricitate n-a fost restabilita in intregime - aproximativ doua milioane si jumatate de familii sunt si acum fara curent.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO