NBC: SUA ar fi obținut informații potrivit cărora fiul lui Osama bin Laden este mort


Ultimul update: Vineri 02 August 2019 11:07
Data publicarii: Miercuri 31 Iulie 2019 22:09
Categorie: Stiri externe

SUA au obținut informații potrivit cărora Hamza bin Laden, fiul fostului lider al grupării Al-Qaeda și posibil succesor al acestuia, a murit, afirmă trei oficiali americani citați de NBC.

 

Sursele citate nu au oferit detalii despre locul în care Hamza bin Laden a murit sau dacă SUA au vreun amestec în moartea sa și nici dacă autoritățile americane au confirmat oficial decesul.

Întrebat de reporteri cu privire la acest subiect, președintele Donald Trump a replicat, miercuri, că „nu dorește să comenteze”.

Hamza este fiul uneia dintre cele trei soții supraviețuitoare ale lui Osama bin Laden, Khairiah Sabar, care locuia împreună cu acesta într-un complex din Abbottabad, lângă o mare bază militară

Un alt fiu al lui Bin Laden, Khalid, a fost ucis în raidul american din Abbottabad. Un al treilea fiu, Saad, a fost ucis în Afganistan, în 2009, într-un atac cu drona. Jurnalul scris de Osama bin Laden și confiscat după raidul în care a fost ucis sugerează că îl pregătea pe Hamza să-l înlocuiască și să răzbune moartea lui Saad.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO