Navalnîi s-a plâns la directorul penitenciarului că n-a primit Coranul. La ce îi folosește

Dată publicare: 14-04-2021 14:54
Dată actualizare: 14-04-2021 15:01


Navalnîi

Aleksei Navalnîi a făcut plângere la conducerea penitenciarului pentru că nu a primit un exemplar din Coran, pe care vrea să-l studieze.

 

Soția l-a vizitat și a spus că este ”îngrijorată” cu privire la sănătatea soţului său, bolnav şi aflat în greva foamei.

Iulia Navalnaia l-a vizitat în Colonia penitenciară numărul 2 de la Pokrov, la 100 de kilometri est de Moscova, relatează agenția AFP, preluată de Agerpres.

Ea a povestit pe Instagram despre vizita de marți de la vorbitor, comunicând cu soțul ei printr-un geam.

„Este la fel de voios şi jovial, dar vorbeşte cu dificultate, iar din când în când închidea pentru a se culca pe masă şi a se odihni. Ştiu că nu va abandona (...), dar după această vizită sunt şi mai îngrijorată pentru el”, scria Iulia Navalnaia.

Administrația închisorii continuă să-i refuze accesul la un medic soţului său, care cântăreşte în prezent 76 de kilograme - cu nouă mai puţine decât atunci când a intrat în greva foamei, a mai spus ea.

Pe contul de Instagram al lui Aleksei Navalnîi a apărut marți o postare, cu ocazia primei zi a Ramadanului musulman, anunțând că opozantul a depus o pângere împotriva coloniei penitenciare în care este încarcerat, din cauză că nu a primit un exemplar de Coran pe care l-a cerut.

„Cine ar fi crezut că pentru prima oară când îmi dau în judecată colonia avea să fie din cauza Coranului?”, se precizează în mesajul atribuit lui Navalnîi.

Potrivit lui Navalnîi, cărţle pe care le-a adus la sosirea în detenţie, la începutul lui martie, nu i-au fost încă predate, deoarece este necesar să fie ”controlate cu privire la extremism”, o procedură care durează luni de zile.

„Veţi verifica dacă Coranul este extremist? Este stupid şi ilegal! I-am scris, astfel, o cerere directorului şi am depus o plângere”, anunţă Navalnîi.

Criticat din cauza unor luări de poziţie rasiste în anii 2000 şi din cauza faptului că a participat la manifestaţii ale extremei drepte, Aleksei Navalnîi a explicat că a decis ”să studieze în profunzime şi să înţeleagă Coranul” în timpul detenţiei.

 

Navalnîi vrea să studieze Coranul

 

„Toată lumea din jurul meu discută neîncetat despre islam şi musulmani, iar bineînţeles că 99% dintre cei care o fac nu ştiu nimic despre acest subiect. Însă eu am decis să devin un campion al Coranului în rândul politicienilor ruşi nemuslmani”, explică el.

Aleksei Navalnîi este încarcerat doi ani şi jumătate, într-un dosar de fraudă din 2014, denunţat larg drept un pretext pentru a-l ține după gratii.

El a acuzat luni autorităţile de faptul că vor să-l alimenteze cu forţa.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a anunţat la 31 martie că intră în greva foamei, în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie, şi a acuzat administraţia penitenciară de faptul că i-a refuzat accesul la un medic, în pofida faptului că suferă de o dublă hernie de disc, potrivit avocaţilor săi.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO