Motivul pentru care Will Smith și Helen Mirren au ales să doarmă pe străzi


Ultimul update: Marti 19 Noiembrie 2019 15:00
Data publicarii: Marti 19 Noiembrie 2019 12:43
Categorie: Stiri externe

Marile vedete ale cinematografiei se implică într-o cauză nobilă: ajutorarea persoanelor fără adăpost.

Helen Mirren şi Will Smith sunt doar două dintre vedetele care sunt gata să doarmă pe stradă, la începutul lunii decembrie, pentru a trage un semnal de alarmă faţă de creşterea numărului celor fără un acoperiş deasupra capului. Această acţiune umanitară va avea loc pe 7 decembrie în mai multe oraşe mari, cum ar fi Londra, New York sau Madrid, dar şi la Bucureşti.

Will Smith, actor: "Gândiţi-vă pentru un minut ce înseamnă casa pentru voi. Pentru mine, casa înseamnă conversaţie, locul în care se adună familia iar acesta este cea mai frumoasă parte a casei. Dar sunt peste 100 de milioane de oameni în lume care nu au un loc căruia să îi spună casă." 

Actiţa britanică Helen Mirren a decis să renunţe pentru o noapte la dormitorul ei călduros şi confortabil pentru a dormi pe stradă, aşa cum o fac mii de oameni din Londra, sau alte oraşe ale Regatului Unit. Totul face parte dintr-o campanie umanitară de strângere de fonduri pentru a-i ajuta pe cei ce nu au nimic.

Helen Mirren, actriţă: "Nu fac mare lucru, doar un lucru mic, dar este extraordinar de grav modul în care lipsa adăpostului devine rapid o problemă în lume, în general, nu doar în marile oraşe. Desigur, suntem foarte conştienţi de această situaţie în toate marile oraşe, şi în Londra."

Helen Mirren este susţinută în demersul ei de o altă mare figură a cinematografiei şi teatrului din Marea Britanie, Ian McKellen.

Organizatorul a dorit ca acest eveniment umanitar mondial să fie anul acesta mai aproape de Crăciun, chiar dacă afară este mai frig.

Josh Littlejohn, organizator: "Pe măsură ce oamenii fac acest lucru, sunt conştienţi că nu este ca în realitate. Nimeni nu pretinde că este cu adevărat fără adăpost. Dar sunt conştienţi că oameni fără o altă variantă trebuie să facă acest lucru în fiecare noapte din an. Şi cred că acest lucru face totul mai impresionant. De asemenea, ne apropiem de Crăciun şi cred că oamenii sunt conştienţi în mod special că noi mergem la familiile noastre şi la abundenţa noastră, dar că mulţi alţii nu au astfel de lucruri în momentul acesta din an."

Potrivit UNICEF, în lume sunt 70 de milioane de copii care nu au un adăpost, jumătate dintre ei fiind forţaţi să fugă din calea războaielor sau din alte situaţii de criză.

VIDEO PROTVPLUS.RO